Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fıstıklı köfte

Kıyma, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz ve baharatları yoğurun. Fıstıkları tereyağında kavurup ince ince dövün ve köfte harcının içine ekleyin. Harçtan ince yuvarlak köfteler yapın. Köfteleri fırında ya da tavada pişirin.

MALZEMELER


600 gr. kıyma
1 soğan
3 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
1 çay bardağı dolmalık fıstık
Kimyon, karabiber

ACILI EKMEK

Ekmek hamurlarını tereyağının yarısı ile yoğurun, beş dakika dinlendirin. Dövülmüş cevizi, ince kıyılmış soğanı, biber salçasını, acı biberi ve kalan tereyağını karıştırın. Hamuru iki karış uzunluğunda dikdörtgen açın. Üzerine harcı yayın, kenarlarını ortaya doğru katlayın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına koyup 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER


2 adet ekmek hamuru
2 çay bardağı erimiş tereyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 adet soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı acı biber

PASTIRMALI BÖREK

Pastırma, biber ve maydanozları ince kıyın, küp doğranmış domates ve kaşar peyniriyle karıştırın. Yoğurt, yumurta ve sıvı yağı çırpın. Yufkayı sekiz adet üçgen parçaya kesin. Yoğurtlu karışımdan sürüp pastırmalı karışımdan koyup sarın. Üzerlerine kalan yoğurdu sürüp çörek otu serpin. Fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER


100 gr. pastırma
2 adet domates
2 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 kaşık yoğurt
2 adet yumurta
4 kaşık sıvı yağ
1 adet yufka

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA