Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılmış ekmek içi, karabiber ve tuzu yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp kase şeklinde köfteler hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Haşlanmış patatesleri ezin. Süt, yağ ve yumurtayı ekleyerek püre haline getirin ve köftelerin içine paylaştırın. Tekrar fırına verip, pürenin üstü kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
500 gr. kıyma
1 adet soğan
2 dilim ekmek içi
Tuz, karabiber
İçi için:
4 adet patates
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
KADAYIFLI SARMA BAKLAVA
Şekeri ve suyu kaynatıp şerbet yapın. Kadayıfları elinizle ovalayın. Eritilmiş tereyağını üzerine döküp harmanlayın. Baklava yufkalarının arasına tereyağlı kadayıfları sarıp rulo yapın ve tepsiye dizin. 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alınca üzerine sıcak şerbeti dökün.
MALZEMELER
20 adet baklava yufkası
400 gr. kadayıf
5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
2 çay bardağı fıstık
ARMUTLU KEK
Fırını 175 dereceye ısıtın. Armudları ufak ufak doğrayın. Bir kapta un, şeker, karbonat ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları ve zeytinyağını karıştırın, vanilyayı ekleyin. İçine kuru malzemeleri, armutları ve cevizi ekleyin. Hamur karışımını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına döküp 170 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
3 adet olgun armut
3 bardak un
2 bardak şeker
1 paket karbonat
1 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
1 bardak zeytinyağı
1 paket vanilya
1 avuç ceviz