Tavuk etlerinin üzerine tereyağı sürün, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberle harmanlayın. İkiye bölünmüş sarımsak, ince doğranmış pazı ve biberi tavukların üzerine koyup sarın ve kürdanla tutturun. Tepsiye koyup 170 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Salçayı biraz suyla açıp üzerine dökün, fırında 15-20 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
4 adet ince dövülmüş tavuk eti
1 adet soğan
5 diş sarımsak
400 gr. pazı
2 dal biberiye
1 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tuz, karabiber
MERCİMEKLİ MUSKA BÖREĞİ
Rendelenmiş soğanı kavurun. Doğranmış biberi de içine ekleyip kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp haşlanmış mercimeği, peyniri, kıyılmış cevizi ve maydanozu ekleyip karıştırın. Yufkaları dört parmak eninde şeritlere kesin. İç malzemeyi bir köşesine yerleştirip muska şeklinde sarın, kızgın yağda kızartın.
MALZEMELER
3 adet yufka
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 su bardağı lor peyniri
1 kırmızı dolmalık biber
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet maydanoz
Ceviz
YOĞURTLU KEK
Yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine süt, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kalıba döküp 190 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
4 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
2 çay bardağı süt
1.5 su bardağı yoğurt
2 çay bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
4 çorba kaşığı kakao