Tavukları, üzerine biraz tuz ekleyerek bol suda haşlayın. Tavuk etlerini kemiklerinden temizleyin, sıvı yağda pembeleşene kadar hafifçe kızartın. Soğanları küp küp doğrayıp tencereye ilave edin, birkaç dakika daha kavurun. Bademleri 10 dakika ılık suda beklettikten sonra soyun ve tencereye ekleyin. Hafif pembeleştikten sonra üzerine çiçek balı, üzüm, kuru kayısı, tarçın, tuz, limon suyu ve iki su bardağı tavuk suyu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu veya maydanozla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
500 gr. kemikli tavuk but
500 gr. tavuk göğsü
1 orta boy soğan
1 çay bardağı çiçek balı
12 adet kuru kayısı
100 gr. badem
50 gr. kuru üzüm
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
ZEYTİNYAĞLI BRÜKSEL LAHANASI
Brüksel lahanasını üzerine zeytinyağını ekleyip beş dakika pişirin. Küp doğranmış havuç ve patatesleri de tencereye ilave edin. Limon suyunu, şekeri ve üzerini geçemeyecek kadar su ekleyip 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
400 gr. Brüksel lahanası
1 adet havuç
1 adet patates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 çorba kaşığı toz şeker
KAKAOLU KADAYIF
Kakao, kadayıf ve eritilmiş tereyağını elinizle birbirine yedirin. Bir fincana bir miktar doldurun, üzerine ceviz koyun, tekrar kadayıf koyarak elinizle bastırın. Tepsiye ters çevirip 200 derecedeki fırında pişirin. Şekeri ve suyu kaynatın, 10 dakika sonra sütü ve kakaoyu ekleyip karıştırın, fırından çıkan tatlının üzerine gezdirin.
MALZEMELER
400 gr. kadayıf
5 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
100 gr. ceviz içi
Şerbeti için:
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı süt