Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli somon

Cevizleri robotta iri iri doğrayın. Ekmek kırıntılarını, limon kabuğu rendesini, zeytinyağını ve dereotunu ekleyip kıtır kıtır olana kadar robottan geçirin. Somon filetoları, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, derili kısmı aşağıya gelecek şekilde dizin. Üzerine hardal sürüp cevizli karışımı paylaştırın. Üzerini streç filmle kapatıp iki saat bekletin. 180 derece fırında pişirin. Üzerlerine limon suyu dökerek servis yapın.

MALZEMELER


1.5 kg. somon fileto
1.5 su bardağı ceviz
6 çorba kaşığı ufalanmış ekmek
1 adet limon kabuğu rendesi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı doğranmış dereotu
2 çorba kaşığı hardal
1 adet limon suyu
Tuz, karabiber

KEŞKÜL

Sütü tencereye dökün. İçine yumurta sarılarını, şekeri, nişastayı ekleyip karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp içine kıyılmış bademleri, Hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kaplara paylaştırıp iki saat kadar dolapta bekletin. Üzerini ayıklanmış nar taneleri ve kuru yemişlerle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER


3 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
2 çay bardağı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 çay bardağı badem

SÜSLEMEK İÇİN:
Ceviz, fıstık, nar tanesi

SOĞAN SALATASI

Soğanları yıkayıp piyazlık doğrayın. Acı suyunun gitmesi için tuzla ovun. Biber, nar ekşisi, zeytinyağı ilave edip karıştırın. İnce doğranmış maydanozu ve taze soğanı da bu karışıma ilave edin ve harmanlayıp servis tabağına yerleştirin. Doğranmış domates ve çekirdekleri çıkarılmış zeytinle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER


2 adet soğan
1 çay kaşığı nar ekşisi
6 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet maydanoz
10 adet zeytin
2 adet domates

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA