Kerevizleri soyup ikiye bölün ve limonlu suda birkaç dakika bekletin. Üstlerini örtecek kadar sıcak su ilave edip 10- 15 dakika haşlayın. Küp doğranmış soğan ve havuçları iki çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin; küp doğranmış patates, bezelye ve kesme şekeri ekleyin. Kerevizlerin haşlama suyundan bir su bardağı koyarak sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Kerevizlerin içini oyup sebzeli harçla doldurun. Un, su, tuz ve kalan limonun suyunu mikserde çırpıp kerevizlerin üzerine dökün. Kalan zeytinyağını gezdirin. Orta ateşte 15-20 dakika pişirin.
MALZEMELER
4 adet orta boy kereviz
2 adet limonun suyu
2 adet soğan
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı su
1-2 dal dereotu
Tuz
CİPSLİ TAVUK ŞNİTZEL
Galeta ununu, tuzu ve karabiberi karıştırın. Dövülmüş tavuk göğüslerini bu karışıma, her tarafını kapatacak şekilde bulayın. Ayrı bir kaba cipsleri ufalayın ve tavukların iki yüzünü cipsle kaplayın. Tereyağında arkalı önlü kızartın.
MALZEMELER
2 parça dövülmüş tavuk göğsü
1 su bardağı galeta unu
1 paket patates cipsi
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
ÇİKOLATALI MUS
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Sarıları toz şekerle çırpıp çikolatalı karışıma ekleyin. Kremayı da ilave edip pürüzsüz olana dek çırpın. Yumurta beyazlarını da köpük yapın. Vanilyayı ekleyin. Bu karışımı da çikolataya ekleyip iyice çırpın. İki saat buzdolabında bekletin. Sıkma torbasına doldurup kup bardaklarına sıkın.
MALZEMELER
200 gr. bitter çikolata
2.5 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
100 gr. krema
2 paket vanilya