Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bulgurlu pazı

Pazıyı kaynar suda beş dakika haşlayın. Rendelenmiş soğanı yağda soteleyin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Salçaları, dövülmüş sarımsak, limon suyu ve baharatları katıp karıştırın. Yıkanmış bulguru ve bir çay bardağı su katıp suyunu çekene kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Fırın kabına bir kat bulgurlu karışım, üzerine pazı yaprağı olmak üzere kat kat döşeyin. İki su bardağı sıcak su ekleyin. Üzerini ıslatıp sıkılmış yağlı kağıt örtün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

MALZ EMELER

1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 demet pazı
2 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gr. kıyma
1'er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
2 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
1/2'şar demet maydanoz ve dereotu
Tuz, kimyon, karabiber, nane ve pul biber

Nohutlu yoğurt çorbası


Bir tencereye yoğurdu, unu ve yumurtayı koyup, çırpın. Biraz su ekledikten sonra et suyuyla birlikte nohudu da ilave edin. Yeteri kadar tuz ilave ettikten sonra tencereyi ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak pişirin. Bir tavada tereyağıyla kırmızı biberi kızdırın. Çorbanın üzerinde yağı gezdirip nane serptikten sonra servis yapın.

MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış nohut
4 su bardağı et suyu
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
Nane, kırmızı toz biber, tuz

Unsuz kurabiye


Şeker ve yumurtayı çırpın. İçine nişasta, erimiş tereyağı ve ince kıyılmış cevizi ilave edin. Son olarak kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Yağlanmış kalıba kaşıkla yerleştirin. Üzerine iri ceviz parçaları koyun. 180 derecedeki fırında pişirin.

MALZ EMELER

1 yumurta
1 su bardağı ceviz
4 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA