Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebze suflesi

1 adet kereviz
1 adet havuç
1 adet pırasa
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı silme un
Tuz, karabiber
Kerevizi soyup, küp küp doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Havuçları ve pırasanın beyaz kısımlarını jülyen doğrayın. Bütün sebzeleri bir çorba kaşığı tereyağında kavurun. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın. Akları kar gibi olana dek çırpın. Kavrulmuş sebzeleri un, yumurta sarıları, tuz ve karabiberle harmanlayın, yumurta aklarını da katıp karıştırın. Kalan tereyağıyla sufle kalıplarını yağlayın. İçlerine sebzeli karışımı pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Pastırmalı paçanga
4 adet yufka
200 gr. pastırma
2 adet domates
1 çorba kaşığı sıvı yağ
150 gr. kaşar peyniri
Karabiber, kekik
Yufkaları sekiz adet üçgene bölüp üzerlerine yağ sürün. Kıyılmış pastırma, doğranmış domates, rendelenmiş peynir ve baharatları karıştırıp üçgenlerin geniş taraflarına paylaştırın. Gevşek şekilde sarıp 200 derecedeki fırında pişirin.

İki renkli kurabiye
2 su bardağı un
150 gr. tereyağı
1 su bardağından az pudra şekeri
2 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı vanilya
1 çorba kaşığı kakao
Un, tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarısı ve vanilyayı yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Yarısına kakao ilave edip tekrar yoğurun. Hamurları 20 dakika bekletin. İki hamuru da ayrı olarak yağlı kağıt arasında bir santim kalınlıkta açın. Kakaolu hamurun üstüne sade hamuru koyun. Kağıt yardımıyla rulo biçiminde sarın. Ruloları iplikle bir parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA