Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu sebze salatası

Haşlanmış tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Sebzeleri doğrayıp az suda 10- 12 dakika haşlayın. Sebzeleri ve tavuk parçalarını karıştırıp servis tabağına aktarın. Sos için yumurta sarılarını, sirke, tuz ve karabiberi ısıya dayanıklı bir kaba aktarın. Bu kabı sıcak su dolu daha büyük bir kabın içine koyarak çırparak ısıtın. Parçalara ayrılmış tereyağını katıp çırpmaya devam edin. Limon suyunu damla damla katıp karıştırın. Sosu soğutmadan salatanın üzerine gezdirin.

MALZEMELER


300 gr. tavuk göğsü
200'er gr. brokoli ve karnabahar
2 adet kabak
1 adet havuç

SOS İÇİN:

3 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sirke
4-5 çorba kaşığı tereyağı
1/2 limonun suyu
Tuz, karabiber

YUMURTALI ŞNİTZEL

İyice inceltilmiş etlere karabiber ve tuz serpin. Tereyağının bir kısmını etlerin üzerine sürün. Yumurtaların ikisini çırpın. Etleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Kalan tereyağını eritin. Etlerin iki yüzünü kızartın. Servis tabağına alın. Kalan dört adet yumurtayı tek tek teflon tavada pişirin. Şinitzellerin üzerine koyup servis yapın.

MALZEMELER


4 parça dana eti
4 çorba kaşığı tereyağı
6 adet yumurta
1.5 su bardağı galeta unu
Tuz, karabiber

AMLA ÇİKOLATALI UN KURABİYESİ


Sıvı yağı ve tereyağını karıştırın. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırmaya devam edin. Vanilya ve unu eleyip ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra parça çikolataya bulayın. Fırın tepsisine dizip 190 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER

3 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri

ÜZERİ İÇİN:

1 yumurta akı
1 çay bardağı damla çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA