Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli hindi budu

But ve kanatları tuz ve karabiberle ovup iki dakika soteleyin. Pişirme poşetlerine koyup 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Bir tencereye doğranmış sarımsakları, sivri biberleri, yarım ay şeklinde kesilmiş soğanı, iri doğranmış patates ve havuçları koyun. Üzerine bir çorba kaşığı salça, tereyağı ve iki bardak suyu ilave edip 25 dakika pişirin. Fırında pişirdiğiniz hindileri de poşetten çıkarıp bezelyelerle birlikte tencereye ilave edin. Bir taşım daha pişirip servis yapın.

MALZEMELER


1 adet hindi budu
3 adet hindi kanadı
4-5 diş sarımsak
3 adet sivri biber
1 adet soğan
2'şer adet patates ve havuç
1'er çorba kaşığı salça ve tereyağı
2 su bardağı su
1/2 su bardağı bezelye
Tuz, karabiber

BEYAZ ÇİKOLATALI KREMA


Süt, nişasta, toz şeker ve yumurtayı çırpıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp kırılmış çikolatayı ve vanilyayı ekleyin. Çukur kaselere ikişer adet yulaflı bisküvi koyup üzerine kremayı dökün. Buzdolabında bir saat bekletin.

MALZEMELER


125 gr. beyaz çikolata
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı buğday nişastası
3 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurtanın akı
1/2 paket vanilya
1 paket yulaflı bisküvi

KÖFTELİ ÇORBA


Kıyma, rendelenmiş soğan, baharatlar ve bulguru yoğurun, küçük köfteler yapın. Salçayı tereyağında iki dakika kavurun. Üzerine suyu ve ezilmiş sarımsakları da ekleyip kaynatın. Kaynayınca üzerine köfteleri ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.

MALZEMELER


300 gr. tavuk kıyması
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
Kimyon, tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA