Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tencerede pide

Un, tuz ve sıvı yağı, ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar su ilave edip yoğurun. Yapışmaz yüzeyli bir tencereyi sıvı yağ ile yağlayın. Hamuru elinizle açarak tencerenin içine yayın. Üzerine halka doğranmış sucuk, iri parçalara ayrılmış pastırma, dilimlenmiş domates ve kıyılmış biber yerleştirin. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Tencerenin kapağını kapatın ve ocağın üzerine oturtun. Kısık ateşte hamurun altı kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER


2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:
100 gr. sucuk
50 gr. pastırma
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

TULUM PEYNİRLİ SALATA


Peyniri ufalayın. Ispanak yapraklarını ince ince kıyın. Taze soğanı, maydanozu ve naneyi de çok ince kıyın. Göbek salatayı yıkayıp doğrayın ve ezilmiş sarımsakla karıştırın. Yağı ve limonu çırpıp salatanın üzerine dökün. Taze soğan ve cevizi ekleyip harmanlayın.

MALZEMELER


200 gr. tulum peyniri
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 demet taze soğan
100 gr. kuzu ıspanak
1 adet göbek salata
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
3 diş sarımsak

SUSAMLI ÇÖREK

Sıvı yağı, pudra şekerini ve tahini karıştırın. Üzerine unu ve tarçını ekleyip yoğurmaya başlayın. Susam ve vanilyayı da ekleyip hamur iyice özleşene kadar yoğurun. Hamuru istediğiniz gibi şekillendirip 200 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkararak servis tabağına alın.

MALZEMELER


2 su bardağı un
1 çay bardağı susam
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı sıvı yağ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA