Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı tavuk rulo

Dövülmüş tavuk etlerini tuz ve karabiberle tatlandırın. İnce doğranmış ıspanağı ve soğanı kavurun, dövülmüş sarımsak, tuz ve pul biberi ilave edip ocaktan alın. Tavuk göğsünün ortasına harç koyup rulo yapın, ikiye bölüp alüminyum folyoya sarın. Folyonun kenarlarını, şeker paketi yapar gibi kıvırın, kaynayan suya atıp 10 dakika pişirin.

MALZEMELER

2 adet ince dövülmüş tavuk göğsü
1/2 kg. ıspanak
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber, pul biber

Kafes pilavı
Yağları tencereye koyup pirinci 10 dakika kavurun. Küp doğranmış incir ve kayısıları ilave edin. Fıstıkları yağsız olarak iki dakika kavurun. Fıstık, tuz ve tarçını da pirince ekleyin. Su koyup pişmeye bırakın. Milföy hamurlarını inceltip parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Yağlanmış sufle kaplarına dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Pilavı kaplara paylaştırın. Sarkan parçaları kabın üzerine toplayın. Fırında pişirin.

MALZEMELER

1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4'er adet kuru kayısı ve incir
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı tarçın
1.5 su bardağı sıcak su
3 adet milföy hamuru
Tuz

Anne kurabiyesi
Bir adet yumurtanın sarısını ayırıp kalanına tüm malzemeyi ekleyip yoğurun. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yassıltın. Toz şekere batırıp tepsiye dizin. Ortalarına parmakla bastırıp çukur yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp vişne reçeli tanelerini koyun. 180 derecedeki fırında pişirin.

ALZEMELER

4 su bardağı kadar un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı zeytinyağı
3 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:
Vişne reçeli
2 çay bardağı toz şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA