Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bayat ekmek tatlısı

Su ve şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Ekmek dilimlerini çırpılmış yumurtaya bulayın, kızgın yağda kızartıp soğuk şerbetin içine atın. Şerbeti çekince servis tabağına alın, üzerine ceviz serperek servis yapın.

MALZEMELER

6 dilim bayat ekmek
3 adet yumurta
1 çay bardağı ceviz
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu

Bonfile etli salata
Eti dilimleyin, zeytinyağı ve baharatlarla karıştırıp bir süre bekletin. Yeşillikleri çok iyi yıkayıp sularını süzün. Kaşar peynirini rendeleyin. Kırmızı dolmalık biberi de çok ince doğrayın. Etleri yağsız tavada kızartın. Tüm malzemeyi harmanlayın. Sirke, limon ve zeytinyağını çırpıp salatanın üzerine dökün.

MALZEMELER

200 gr. dilimlenmiş bonfile
100 gr. taze kaşar peyniri
1 paket Akdeniz yeşillikleri
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet limon
5 çorba kaşığı balzamik sirke
1/2 çay bardağı zeytinyağı

Pideli yoğurtlu köfte
Köfte için gereken malzemeleri karıştırın. Elinizi buzlu suya batırıp, harçtan parçalar koparıp uzun, ince köfteler hazırlayın. Bunları yağda kızartın. Köfteleri kuşbaşı doğranmış pidenin üzerine dizip çırpılmış yoğurdu dökün. Yağı, salça ve suyla karıştırıp pişirin, yoğurdun üstüne dökün.

MALZEMELER

3 adet tırnak pide
3 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
3 adet sivri biber
Köfte için:
600 gr. kıyma
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı irmik
3 diş sarımsak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı karbonat
3 çorba kaşığı ekmek içi
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA