Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ay çekirdekli börek

8 KİŞİLİK
Hamur için verilen malzemeleri yoğurup 15 dakika dinlendirin. Hamurdan altı adet beze yapıp unlanmış zeminde açın. Yağlanmış tepsiye üç adet hamuru, aralarına sıvı yağ sürerek koyun. Soğan ve biberleri doğrayın, peynir, salça, ay çekirdeği ve tereyağıyla karıştırıp hamurun üzerine yayın. Kalan hamurları da aralarına yağ sürerek peynirlerin üzerine döşeyin. Üzerine yumurta sarısı sürün, çekirdek serpin. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER
3 su bardağı un
1 çay kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar ılık su
İçi için:
1 adet soğan
5 çorba kaşığı lor peyniri
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
5 çorba kaşığı ay çekirdeği
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Biberli tavuk ruloları
2 KİŞİLİK
Tavuk göğsünü altı parçaya bölün. Dövülmüş sarımsak ve köri ile az suda haşlayın. Biberlerin tohumlarını çıkartıp tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Tavukların etrafına şerit halinde doğradığınız biberleri sarın.

MALZEMELER
1'er adet yeşil ve sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
1 adet tavuk göğsü
1 diş sarımsak
1 tutam köri
Tuz, karabiber

Kiremitte mantar
4 KİŞİLİK
Küp doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin, mantarları ekleyip kavurmaya devam edin. Suyunu salıp çekince doğranmış domatesi, dilimlenmiş havuçları ve doğranmış sivri biberleri ekleyip 10 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberi katıp tavayı ocaktan alın. Mantarlı harcı bir fırın kabına boşaltın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
500 gr. mantar
1 adet soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet domates
1 haşlanmış havuç
2 adet sivri biber
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA