Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcanlı pizza

Maya, süt, tuz ve şekeri karıştırın. Üzerine unu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru bir saat dinlendirip ince açın. Üzerine dilimlenmiş patlıcan ve domates yerleştirin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

MALZEMELER

10 gr. kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı süt
3 su bardağı un

?ÜZERİ İÇİN:
2 adet patlıcan
2 adet domates
200 gr. kaşar peyniri

?DONDURMALI BROWNİE
Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Üzerine süt, kıyılmış ceviz, tereyağı, kakao, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın. Malzemeyi yağlanmış fırın tepsisine döküp üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkan keki soğutup üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı dökün. Dondurma toplarıyla servis yapın.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı ceviz
3 su bardağı un
100 gr. tereyağı
1 paket kabartma tozu
2 paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı kakao

?PEYNİRLİ DOMATES DOLMASI
Domateslerin üstünü kapak şeklinde kesip içlerini temizleyin. Peynirleri, domates içlerini ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Kıyılmış dereotunu, kremayı ve kişnişi de ekleyerek tatlandırın. Bu karışımı domateslerin içine doldurun. 20 dakika buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

MALZEMELER

4 adet orta boy domates
1 paket labne peyniri
100 gr. lor peyniri
2 çorba kaşığı çiğ krema
1/2 demet dereotu
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kişniş

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA