Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Alaçatı'nın Nişantaşı'sı Hacımemiş

Çeşme benim için Alaçatı'dan ibaretmiş meğer... Küçük ve sakin bir kasabanın baş döndürücü ve tarz sahibi haline aşık olmamak elde değil. Özellikle Alaçatı'nın meydanındaki Köşe Kahve'den yürüyerek beş dƒakikalık bir mesafede olan Hacımemiş'e uzanırsanız, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Antikacıları, modacıları ve müzisyenleri ile bana kalırsa bölgenin Nişantaşı'sı burası. Alaçatı'nın merkezi Kemalpaşa Caddesi'nin sıkışık halinden bunalanlar, daha köy kafası takılmak isteyenler; sizi buraya alalım. Bu mahallenin canlanmasını sağlayan isim de Haldun Demirhisar. Kendisine bir trendsetter gözüyle bakabilirsiniz. Haldun'un mahallenin tam göbeğindeki mimarlık ofisi, etraftaki birçok taş eve ruh vermiş. Sihirli dokunuşları ile özünü kaybetmeden, tasarım ile buluşturmuş. İyi Pizza'dan İyi Resto Bar'a, Köyün Delisi'nden Hacımemiş Palas'a, Dutlu Kahve'den Halt'a ve son olarak da Tek Masa isimli mini İtalyan restoranına kadar her tattan, her moda mekan konuşlanmış buraya... Meraklı gözler hep Haldun'un üzerinde, gün geçmiyor ki projesi bitmesin bu adamın! Şimdi ne yapacak acaba gözüyle bakıyor bizim gibiler...

HACIMEMİŞ'TE GİDİLMESİ GEREKEN MEKANLAR ÜÇLEMESİ

Tabla, klasik Türk mutfağına modern dokunuşlar yapan benim de İstanbul Tepebaşı'ndan lezzetine aşina olduğum bir mekan. Fondaki Türkçe müziğin keyfini çıkarırken yan masanızda Bergüzar Korel-Halit Ergenç çiftine denk gelebilirsiniz. Mekanın işletmecisi oyuncu Necati Kutlu'yla sanata dair muhabbet etmeyi de unutmayın.
Akşamları bar olarak hizmet veren Traktör adlı mekanın ben gündüz müdavimiyim. Özellikle öğle kahvesinde mekanın yaratıcılarından Beyza Bozaoğlu ile esnaf muhabbeti bir harika dostum.
Asma Yaprağı adlı mekanda yer bulmak neredeyse imkansız; şansınız varsa bekleme listesine adınızı yazdırabilirsiniz. O yüzden benim size tavsiyem, gündüz saatlerinde bu mekana gitmeniz. 'Egeli sofralara bayılırım, fan fin fon yemekler, dekorlar ve mönülerin peşinde değilim' diyorsanız, yaz-kış hep ocağı yanan Ayşe Nur Mıhçı'nın bahçesini ziyaret edin.

NEREDE KONAKLASAM?

Hacımemiş Palas, 200 senelik bir konağın içinde, beş odalı küçük bir evotel. Hacımemiş Mahallesi'nin en büyük özelliği, içinde bu tarzda konaklanacak yerlerin bulunması. Bir taş evin iki odası varsa, buyurun otele çevirin, samimi, rahat, ev ahalisinden biriymiş gibi yaşama kafasına geçin. Benim gibi dev binalarda konaklamak istemeyenler için ideal. Burada da toplam beş oda var. Özellikle Cumbalı Oda tüm sokağı ve Dutlu Kahve'yi görüyor. Odamdaki daktilo ve pikapı da unutmamalıyım. Kendimi bir an için 60'larda hissettim.

AZRA AKIN'IN ENERJİSİNE TAKILIN

Azra Akın'ın güler yüzünün hastasıyım. Hep pozitif, hep kendi dünyasında, hep bir Alice Harikalar Diyarı'nda... Tonca mutsuz insanın enerjimizi emdiği bu günlerde, sabahın erken saatlerinde onu Hacımemiş sokaklarında görünce mutlu oluyor insan. Mükellef bir kahvaltı sofrasına misafir olmak, beraber anne reçeline ekmek banmak istiyor. Siz de erken kalkın, tenha sokaklarda Azra'nın enerjisine takılın... Bakın orada, Eflatun'un köşe masasında çayını yudumluyor.

NEREDE BU DELİ?

Köyün Delisi, Hacımemiş'in hemen arka bahçesinde yer alan bir bar. Turistik kafadan kopmak isteyenler buyurun. Odamın alt katında yer almasına rağmen müzik sesinden hiç rahatsız olmadım, hatta uyumadan önce Rezzan'ın kokteyllerinden birer tane denedim. Unutmadan; otelin ön tarafında yer alan Halt da gelene geçene bakmak, iki lafın belini kırmak için ideal.

TEK MASA RESTORAN OLUR MU?

Bal gibi de oluyor; ismi de Tek Masa. Dev bir İtalyan aile masası düşünün, yan yana tanıdık-tanımadık kim varsa diziliyorsunuz. Sıcak ortamda bir tek aynı masayı değil, hayatınızı da paylaşıyorsunuz. O masadan kankaya bağlamadan ayrılanı görmedim. Özellikle makarnaları şahane!

SENEYE BEN DE BURADAYIM!

Hacımemiş'de sezonluk 25-35 bin lira arasında ev tutabilir, yazı burada devirebilirsiniz. Hatta burada kendinize ufak tefek işler de yaratabilirsiniz. Ben önümüzdeki sezon Bodrum'dan kopup yazımı burada geçirmeyi düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA