Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Hande Yener otelci olacak Kamhiler sanata doyuracak

Temposu yüksek, politik muhabbeti tavan, soğuklarına alıştığımız İstanbul gecelerinde neler oluyor? Uçaktaki fobik kim? Yeme-içme zinciri kuran ünlü isimle neler konuştuk? Gelin bu haftanın tozunu attıralım. Hazır mısınız?

HESAP SORANLAR...
Kapadokya tatilimin son günlerinde Instagram'da paylaştığım fotoğraflara gelen yorumlara şaştım kaldım! İstanbul'a dönüp dönmediğimi merak edip 'Sen hâlâ orada mısın? Yoksa seçim günü burada olmayacak mısın? Bu kadar tatil yeter, dönüp oy kullanmalısın' diyen takipçilerim için en acilinden bir İstanbul fotoğrafı paylaştım. Gelen telefonları, arkadaşların zorlamalarını saymıyorum bile! Evet, İstanbul'dayım ve sandığa gidip oyumu kullanacağım. Zaten aksi halde beni yaka paça sürükleyip sandığa götürecek insanlar tanıyorum! Hal böyle olunca, şehirden dışarı adımını atamayanlar İstanbul gecelerinde hızlı bir tura çıktı. Çarşamba ve perşembe gecelerini dolu dolu geçirdiler; mahalle barları, gece kulüpleri tıka basa doldu. Hafta sonu görünümlü hafta içi eğlencesi zirve yaptı.

EN SIRA DIŞI GECE KULÜBÜ
Harbiye eğlencesi yükselişte. Çarşamba gecesinin galibi, bu semtteki Superfabric oldu. Sahnedeki zenneler, kulübün ortasında duş alan seksi dansçılar ve dahası oradaydı. Kapısının sessiz sakin olduğuna bakmayın; merdivenlerden indiğinizde sıra dışı bir dünyaya giriyorsunuz. Mekanın kapı komşusu ZBANK'a da bir göz atabilirsiniz. Bölgenin diğer kulüpleri Klein, Hero ve Love arasında yaşanan çekişmede bakalım neler olacak... Anlaşılan o ki; önümüzdeki günlerde Harbiye, ciddi bir değişim geçirmeye devam edecek. Belli mi olur; belki de New York'un gece kulübü bölgesi Meatpacking gibi olur oralar.

SANAT PATLAMASI
Melda Kamhi Kosif'in yağlı boya portrelerinin yer aldığı 'Anlar' sergisi, The Sofa Hotel'de açıldı. Melda'nın yeteneğine şapka çıkardım. Bu eserleri bugüne kadar nerede sakladın kuzum? Vallahi alkış! Onunkisi amatör bir merak değil; bugüne kadar çalışmalarını Cenevre ve Roma'da sergilemiş. Eğitimini ise Roma'da Libera Academia di Belle Arte ve New York'ta School of Visual Arts'ta tamamlamış. Melda'nın ödülleri, birincilikleri var. Bu sergi; maksat eğlence olsun diye gittiğimiz, sırtını sanata dayamış bir sosyalleşme etkinliği değil. Çarpıcı ve güçlü eserlerin yer aldığı, Melda'nın yakın dostlarının bile ağzının açık kaldığı sergide fiyatlar, 400-2000 Euro arasında. Kamhi Ailesi'nin sanatsal faaliyetleri Lara ile devam edecek. Küçük Kamhi'nin 5 Kasım'da açılacak video art sergisiyle görsel dünyanın derinliklerine ineceğiz..

CADI MAKYAJI 150 LİRA
Cuma gecesi Cadılar Bayramı koşuşturmacası yaşanıyordu. 'Nereden kostüm kiralayalım? Makyajımızı kime yaptıralım?' diye soruyordu herkes birbirine. Beyoğlu'ndaki kostümcüler tıka basa doldu, Nişantaşı'ndaki terziler sabahladı. Parti uğruna profesyonel makyözlere 150 lira ödeyenler, bir gecede iki kere kıyafet değiştirenler... Her şey sıkı kuralların uygulandığı Soho House partisi içindi. Soho House'un ilk Cadılar Bayramı partisi için yapılan 'Kostüm zorunludur' uyarısına kimse kulak asmamazlık edemedi. Bu kural; kulübün, fotoğraf çekme yasağı kadar sert ve ikna ediciydi. Eğlence mi; yüksek dozdaydı tabii ki.

SEBASTIAN ZİNCİRİ GELİYOR
'Genç anne olmak ne kadar güzel, baksanıza...' Bunlar, Hande Yener'in oğlu Çağın Kulaçoğlu'nun 25'inci yaşgünü partisinde konuşuldu. Ulus 29'da düzenlenen yemekli partide, Hande'ye bakıp bakıp iç geçiren kız grupları vardı. Çağın'ın pastası kesilirken, Hande ile ayaküstü lafladık ve Sebastian projesinin detaylarından bahsetti. Sebastian, bu yaz Bodrum'da en çok iş yapan beach club'tı. Şimdi Yener, Sebastian'ı restoran, kafe, hatta otel zincirine dönüştürecekmiş. Bu işi çok sevdiğini, Karaköy'de açacağı ikinci Sebastian'dan sonra gözünü otelciliğe diktiğini söyleyen Hande'ye bol şans!

MELDA'NIN UÇAK KORKUSU!

Etiler Şamdan'ın patronu Mehmet Tuna'nın kızı Melda Tuna ile uçaktayız... O da uçuş korkusu olanlardan; kapalı mekanda fazla kalamıyor. O yüzden uçuş onun için bir eziyet. Sohbet ederek rahatlıyor. Ben de soruyorum; "Neler oluyor Etiler Şamdan'da, anlatsana canım..." Şamdan'ın 40'ıncı yılı için kitap çıkarıyorlarmış. Kitapta, müdavimlerinin Şamdan'da geçen hikayeleri anlatılıyormuş. Birçok ünlü isim 'Şamdan size ne ifade ediyor?' sorusuna cevap vermiş. Mustafa Koç'tan Süleyman Kosif'e, Selim Hamamcıoğlu'ndan Ceylan Çapa'ya kadar birçok kişiyle çekimler yapılmış ve önümüzdeki günlerde dev bir parti düzenlenecekmiş. "Cevaplardan çıkan sonuç ne?" diye soruyorum. "Mekanı herkes evi gibi görüyor" diyor. Bir mekanın müdavimi olmak, orayı ikinci adres bellemek özel bir durum. Hepimiz evinden çok müdavimi olduğumuz mekanda vakit geçirmiyor muyuz zaten?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA