Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Bu mekanlara giderken topuklu ayakkabı giymeyin

Şimdi birçok kızımız 'Topuksuz gece hayatı mı olur?' diyecek. 'Topuklularla ortada salınmak varken, bastı bacak gibi gezmek bize göre değil' diyebilirler. Ancak bu iki mekandaki eğlence, topuk işine müsaade etmiyor hanımlar. İlk mekanımız; pazartesileri düzenlediği R&B ve hip-hop geceleri ile adından söz ettiren Toy Room. Basketbolcuların tercihi olan mekanda; eşofmanını, spor ayakkabısını giyip dans eden popüler isimleri görebilirsiniz. DJ XXXL'ın müziklerine kendinizi bırakın ve stilettolarınızı rafa kaldırın. Bir diğer mekan ise; Kuruçeşme'deki Corridor... Salı geceleri Türkçe müziğin hit parçalarının çaldığı mekanda; arkadaşınızı dürtüp 'Küçüklüğümüzde böyle bir parça vardı hatırlar mısın?' diyecek, şarkılara avaz avaz eşlik edeceksiniz. Corridor da, spora gider gibi eğlenceye giden ve topuklu ayakkabıya müsaade etmeyen bir mekan. Neden mi? Canınız çıkana kadar tepiniyorsunuz da ondan! Unutmadan; Corridor'da Melda Tuna'nın marifetli elleriyle oluşturulmuş yeni bir bar mönüsü de sunuluyor.

Haftanın keşifleri


Yeni bir şeyler deneyimleyip keşfedince keyiften dört köşe oluyorum. Yüzümde şımarık bir tebessüm beliriyor. İşte bu haftanın keşifleri: n Türk Hava Yolları'nın Sevgililer Günü kampanyasına bayıldım. Hemen 14-19 Şubat tarihleri arasında Dubai biletimi aldım. Yanımdaki arkadaşımı da sevgili kontenjanından faydalandırıp 1 dolara ikinci bileti cebime koydum. 9-15 Şubat arası yurt dışına; Avrupa'dan Afrika'ya 1 dolar farkla iki kişi uçabilirsiniz. Oh ne ala! n Maçka'daki Sami Savatlı tasarımlarının satıldığı Content İstanbul; odağında sanat olan bir oluşum. Savatlı'nın mobilya, aydınlatma ürünleri ve dekoratif aksesuvarlarının yer aldığı koleksiyonlar, farklı ve rafine zevklere hitap ediyor. Evine ufak da olsa bir şeyler alıp yenilik katmak isteyenlere duyurulur.

Hollywood yıldızları Türkiye yolunda


İstanbul gecelerinde oradan oraya sekerken, bir konuşmanın içine düştüm. Sözlerine kulak kabarttığım kişi, yeni işinden bahsediyordu. Yurt dışındaki A-liste ünlüleri, yani en havalı, en popüler yıldızları, Türkiye'ye getirecekmiş. Uzun zamandır Los Angeles'taymış ve yıldızların menajerlik şirketleriyle böyle bir anlaşma yapmış. Şimdi Türkiye'deki markalarla tek tek görüşüyormuş. "Peki hangi ünlüler Türkiye'ye gelecek, çıtlatsana" diyorum. "Brad Pitt, Mila Kunis ve Gwyneth Paltrow için görüşmeler yapıyorum" diyor. Bu ünlülerin aldığı ücretlerin, yerli yıldızlardan çok daha uygun olduğunu da söylüyor. Örneğin; bir günlük reklam çekiminin bedeli 1 milyon dolar. Reklamı sadece Türkiye'de yayınlayabiliyorsunuz. 24 saatte parayı cebe koyup gidiyorlar. Ee Türk ünlülerin aldığı rakamlar akla gelince, Pitt ve Paltrow'a değer be canım! Vizyon sahibi markalar, biraz alaturkalıktan sıyrılıp Hollywood'u ayağımıza getirirlerse harika olacak!

Eda, bu yaz yine
Mikonos'ta

Yazın yavaş yavaş geldiğini; yazlık planlar yapılmasından, mekan dedikodularının kulaktan kulağa yayılmasından anlayabilirsiniz. 'Dur be Mert, üşüyoruz! Daha Şubat'ın ortası, yapma etme' diyebilirsiniz. Ancak işler öyle değil. Yazlık evini tutmak isteyen de, mekanını açmak isteyen de şimdiden kolları sıvıyor. Örneğin; Eda Taşpınar bu yaz yine Mikonos'ta. Komşu'daki elçimiz Eda'ya, ben de Yunanistan'da ev tutmak istediğimi söyledim. "Bekle Mertciğim, evlerin fotoğraflarını seninle paylaşırım, incelersin" dedi. Ben de Eda'dan haber gelene kadar şöyle bir piyasa araştırması yapıp AirBNB'ye baktım. Her bütçeye göre ev var gerçekten. Aylık 10 bin liradan 200 bin liraya kadar çok çeşitli fiyatlar var. Yazın Mikonos'ta ev tutma fikrime ne diyorsunuz peki? Bir de mekan işlerinde son durum raporumuz var. Şimdi herkes Bodrum Yalıkavak Marina'daki değişimi konuşuyor; burada Fenix ve Anjelique'in açılacağı dedikoduları kulaktan kulağa yayılıyor. Bugüne kadar Billionaire'de eğlenen gençlik, bakalım Anjelique işine sevinecek mi... Bir de üzücü bir haberimiz var; plaj partileriyle çıkış yapan, 200 liralık plaj giriş ücreti ile konuşulan Juju, bu yaz Mandarin Oriental'de olmayacakmış. Bu durumda Türkbükü-Gölköy mevkiinde yaz, partisiz ve sakin geçecek. Yalıkavak'tan yenilik haberleri gelmeye devam ederse, Türkbükü iyice popülerliğini kaybeder ve bu yazın kazananı Yalıkavak olur.

Yatırım planları...

Bodrum ve Çeşme'deki yazlık ev kiraları, otel fiyatları, yeme-içme ve eğlence tarifelerinin uçmasından sonra eğlencenin dozu da her geçen yıl biraz daha düşüyor. Sezonun kısalığından yakınan işletmeciler, 'Bu yaz Bodrum'da dükkan açmayız' deyip İstanbul projelerine konsantre oluyor. İşler böyle olunca, birçok kişi Komşu'ya kaçıp orada uzun soluklu tatil planları yapıyor. Daha şimdiden Mikonos'taki emlakçıların kapısını çalan tatilciler, günübirlik bu adaya gidip kiralık yazlık ev arıyorlar. Hatta bazı tatilciler, ilerleyen yıllar için Mikonos'ta yatırım yapmayı bile planlıyor. Bunun en büyük sebebi; eğlencenin dozunun adada hayli yüksek olması. Bir de saat başı İstanbul'a uçabilmemiz, büyük kolaylık sağlıyor. Ne yalan söyleyeyim, ben de bu yaz bütçeme uygun bir yazlık kiralayıp Mikonos'ta tatil yapacağım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA