Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

‘Bu neyin kafası?’ dedirten mevzular

Bugün son dönemde anlam veremediğim, kızdığım, 'Hadi be oradan!' dediğim mevzulara değinmek istiyorum. İşte pazar analizlerim...

* BURKİNİME DOKUNAMAZSIN: Fransa'daki burkini skandalını hayretler içinde izliyorum. Nice'de sahilde oturan bir kadının elbiselerinin, plaj için uygun olmadığı gerekçesiyle polis tarafından zorla çıkarılması, bir de üstüne kadına 38 Euro ceza kesilmesine sadece 'Bu neyin kafası?' diyebiliyorum. Ötekileştirme çabalarından uzak durmamız gereken bir dönemdeyken, hoşgörüye bu kadar ihtiyacımız varken, neden hala yaşananların faturasını masum insanlara kesiyoruz?

*KÖPEKLERİ ZEHİRLEYEMEZSİN!: Türkbükü sahil hattında başıboş gezen köpekleri bilirsiniz... Bazıları çok uysal, bazıları ise gelip geçene havladığı için tatilcilerin korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Bu yaz anne-babalar, çocuklarını bu köpeklerden korumak için epey ter döktü hatta. Sonuç olarak Bodrum Belediyesi; sahildeki birçok köpeği zehirleyip öldürmüş, insanlara saldıranı da, saldırmayanı da... Şimdi Türkbükü ahalisi ikiye bölünmüş durumda: 'İyi yapmışlar, korkudan yürüyemiyorduk' diyeni de var, 'Bu köpekleri nasıl barınağa teslim etmezler!' diye tepki göstereni de... Ben de sahipsiz köpeklerin barınağa gönderilmesinden yanaydım. Keşke çözüm, öldürmek olmasaydı.

*AYLA ÇELİK İLE UĞRAŞMAYALIM: İlk önce özel hayatına taktık kafayı; yok Beyazıt Öztürk ile evlendi, yok evleniyor... Yetmedi, 43 yaşında olmasına rağmen, yaşını 26 yaptığını öne sürdük. Uğraştıkça, uğraştık... Neyse ki Ayla Çelik uber cool bir kadın olduğu için bunlara hiç sesini çıkarmadı. Onun suçu neydi biliyor musunuz? Yılın şarkısı 'Bağdat'a imza atmak, herkesin diline dolanmak, sanatçıların en çok kıskandığı kadın olmak... Bizim topraklarda böyledir; ilk önce sever, başımızın üstüne çıkarırız, sonra iter kakar yerin dibine sokarız.

*'YURDAL SERT=ÇAPKINLIK' MI? Ne zaman bir Yurdal Sert haberi okusam, hep konu Sert'in yeni sevgilileri oluyor. Adamın adı çıkmış dokuza, inmez sekize... Bu haberler yüzünden 'kaşı gözü oynayan adam' imajı da yerleşiyor tabii... Halbuki Yurdal Sert'i analiz etmek için, onunla Türkbükü Galen'in iskelesinde birkaç saat geçirmek yetti bana. Onun asıl aşkı, oğlu Ateş bence. Yaz boyunca beraber tatil yapan babaoğul, hep birbiriyle uyumlu şort ve tişörtler giyiyor. Beraber jet ski'ye biniyor, yüzme yarışı yapıyorlar. Görebileceğiniz en şen şakrak baba-oğul muhabbeti onlarda. Vallahi Yurdal'ın örnek baba hallerine şapka çıkardım.

*ERKEKLERE TOPLU TERAPİ ŞART: En anlam veremediğim konulardan biri de; tekno kafa erkekler... Kaspersky Lab'in yaptırdığı bir deneyde; erkeklerin akıllı telefonlarından sadece 21 saniye ayrı kalabildiği belirlenmiş. Evet sadece 21 saniye! Bu deney gösteriyor ki; artık en büyük dostumuz, telefonumuz. Dijital arkadaşlıkların önem kazandığı bu çağda, buna sebep olan en büyük faktör; bilgiyi kaçırma korkusuymuş. Ancak araştırmada şöyle bir gerçek de ortaya çıktı: Telefonlarımızı fazla kullandığımızda, daha çok stres altına giriyoruz. O yüzden yeni çağda kimse 'Sevgilim bana yeterince konsantre olmuyor, ailesi ve arkadaşları ile vakit geçirmiyor' diye hayıflanmasın. Çünkü bir kere kaptırmışsınız onları; elinizde ilgilerini çekmek için sadece 21 saniyeniz var. Tüm marifetlerinizi bu dar zamanda ortaya dökmeniz gerekiyor. Ya da erkeklerin elinden tutup onları, akıllı telefondan kurtulma terapisine falan götürün.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA