Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Modern şehirli kadın kısmet ararken nelere dikkat ediyor?

Gündüz kuşağı kadınları ile televizyon izlemeyeli baya olmuş. Aldım bizim mahallenin 60'lık kadınlarını, geçtim televizyonun karşısına; evlilik programları arası zap yapıyoruz. Bir yandan yanımdakilerle konuşup, eleştirip olana bitene sesli tepki verirken, diğer yandan da televizyonun insan psikolojisi üzerindeki etkisini anlamaya çalışıyorum. Ya tam bir kafa dağıtma aracı ya da tamamen zaman kaybı; artık siz karar verin.
Neyse gelelim şaştığım bir ana... Bir evlilik programını izliyoruz birlikte. Bir nevi çöpçatanlık programı; gençler birbirini görüp beğeniyor, sohbet ediyor, çay içiyor, sonrası malum. Karşımızda genç bir çift adayı var. Genç kadının, kısmet adayına sorduğu soru hayli ilginç:
"Gözlerin açık mı uyursun, yoksa kapalı mı?" Genç delikanlı şokta; "Ne gözlerim açıktır, ne horlarım, ne ses çıkarırım, bebek gibiyimdir" diyor.
Haydaaa! Böyle bir kriter mi olur; nasıl bir sorudur bu! Sonra kafamda deli sorular dönüp dolanıyor. Modern kadının kısmet ararken nelere dikkat ettiğini düşünmeye başlıyorum... İşte o sorular:
1- 'Ailenle mi yaşıyorsun, tek mi?' Tekseniz güven olmaz, ailenlenizle yaşıyorsanız tam bir ana kuzusu olursunuz. Cevap 'Her ikisi de' olmalı; işte o zaman idealsiniz.
2- 'Haftanın kaç günü spor yapıyorsun?' Eğer 'Her gün' diye cevap verirseniz yandınız! Sosyal hayatınız olmayacak endişesine kapılıyorlar. 'Gün aşırı' daha makul bir cevap.
3- 'En uzun ilişkin ne kadar sürmüştü?' İki yılın altındaki ilişkiler güven vermeyen adam imajı çiziyor.
Cevabınızın ortalaması; ikilerde kalsın derim. Sakın ay hesabı bile yapmayın!
4- 'Sosyal medyayla ilgili misin?' Öyle çok fazla tanımadığınız kadın hesaplarını takip etmeyin. Genelde yabancı sitelerle, haber hesaplarıyla, motivasyon içerikli paylaşımların olduğu hesaplarla ilgilendiğinizi, onun dışında kişisel hesaplarla alakanız olmadığını hissettirin. Çok fazla paylaşım yapan erkeğin ben merkezli olduğunu düşünebiliyorlar.
5- 'Alışveriş yapmayı sever misin?' İşte bu kilit soru; burada bonkör olup olmadığınız tartılıyor. Hediyeler, şımartılmayı seven kadının merakıdır. Ayrıca her kadın, kendisinin alışverişe ayırdığı vakte tahammül eden erkeği çok ister ve arzular.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA