Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Metalik parçaları soft tonlarla kombinleyin, uzaylı gibi görünmeyin

Birkaç sezondur trendler arasında olan metalik tonlar bu sezon da hakimiyetini koruyor. Elimizi nereye atsak karşımıza metalik parçalar çıkıyor; ayakkabılar, çantalar, pilili etekler, pantolonlar... Hemen hemen her markanın koleksiyonunda rastlayabileceğiniz bu parçalar, sizi bulunduğunuz ortamın en parlak kişisi yapıyor.
Bu trendle dikkat çekmekle kalmıyor, aynı zamanda cool da görünüyorsunuz.
Metalikleri kadınlar öyle sevdi ki, bir daha bırakmamak üzere bu trende yapıştılar. Hatta, modayla alakası olmayan isimler dahi, metalik parçalara yatırım yapıp onları gece ya da gündüz kombinasyonlarına dahil etti. Bu akımı kombinasyonuna ilk dahil edenlerden biri Feryal Gülman.
Ancak bilimkurgu filmlerinden fırlamış gibi görünmemek için bu trendi uygularken dikkat etmeniz gereken noktalar var:
Küçük detaylar haricinde metalik parçaları bir arada kullanmamakta fayda var. Tek bir metalik parçayla zaten star gibi görüneceksiniz.
Birden fazla parçada kullandığınız metaliklerle 'parlayan bir şey'den öteye gidemezsiniz. Yani, metalik giyerken; soft tonlara yönelmek, göz alıcı desenlerden uzak durmak gerekiyor.
Eğer metalik ışığı etkili bir biçimde yansıtmak istiyorsanız; tamamlayıcı parçalarda siyahı tercih edebilirsiniz. Beyaz ve nötr renklerle ise metaliğin göz alıcı etkisini hafifletmiş olacaksınız.
Ayakkabı ve çantada aynı tonu kullanmanın stil kuralları dışında sayıldığı bu dönemde; metalik kardeşliğine de dikkat! Tek başına metalik tondaki çantanız ya da ayakkabınızla abartıdan uzak, çok daha şık görüneceksiniz.
Unutmadan; ille de metalik bir etek, elbise, yahut ceket tercih etmenize gerek yok. Metalik parçanız yalnızca çorabınız, rujunuz ya da ojeniz olabilir.

FAZLA ABARTMAYIN
Lady Gaga'nın stilini, bir şov yıldızı olduğunu atlamadan yorumlamak gerekiyor tabii. Tahmin edersiniz ki, günlük hayatında böyle gezmiyor Lady Gaga.
Bilimkurgu filmlerinden fırlamış bu görünümüyle ona sözümüz yok ancak benzer görünümle davetlere katılan isimler, stilin kurallarına dikkat etmeliler. Bir diğer tarafta da Kim Kardashian'ın geçtiğimiz günlerde Instagram hesabında paylaştığı bir fotoğraf var. Kardashian burada tam bir avize gibi görünüyor; inanılmaz abartılı. Ancak 'O da bir şov yıldızı, abartabilir' diyor ve geçiştiriyoruz... Ama siz siz olun bu hatalara düşmeyin, olur mu?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA