Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bu kafaya bu tören çok bile

Hafta sonuna Antalya'da düzenlenen İsmail Cem Televizyon Ödülleri damga vurdu. Antalya'dan esen rüzgarlara bakılırsa, törende yaşananlar bu haftanın da magazin gündemi olacak. Peşin peşin fikrimi söyleyeyim; bence ufak tefek aksaklıklar, tıkanmalar, uzatmalar olsa da İsmail Cem Televizyon Ödülleri haklı bir başarı yakalamıştır. Gelecek yıllarda çok daha detaycı çalışılıp, televizyon dünyamızın en önemli ödülü olacaktır. Ne diyorlardı? Hah! Yurdumun Emmy'si olacaktır. Amma da bayılıyoruz bir şeyleri bir şeylere benzetmeye değil mi canım...

BENZETE BENZETE...
Popçu çıkşa; Madonna, Rihanna, Jennifer Lopez. Topçu çıksa; Messi, Maradona, Beckham. Talk-şov yapan olsa; Larry King, Jay Leno. Sabah kuşakçıları ille de Oprah ya da Martha. Yemek yapan abiler tabii ki Jamie Oliver. Ödül dağıtılsa; Oscar, bilemedin Emmy... Benzete benzete sonunda bir halta benzeyemez olacağız. Hadi hayırlısı! Neyse... İsmail Cem Televizyon Ödülleri dağıtıldı. Elimizde ne kaldı dersiniz? Ne kalacak; dokuz ödüllü dizi 'Ezel' ve sebebi bilinmez tartışmalar.

ÇOK ÇALIŞMAK LAZIM
Bakın şu konuşanlara; haksızlık yapılmış, bazı dizilere torpil geçilmiş, ödül ölü doğmuş, bilmem ne... Bitmedi! Bir de perde arkasında çıkan kavgaların haberi anında İstanbul'a kadar geldi. Cumartesi gecesi telefonum susmadı. Birileri birilerini hazır yakalamışken kin kusmuş, magazin gazetecilerini sıkıştıran ünlüler kalayı basmış. Öyleymiş de böyleymiş. Bu kafaya bu tören çok bile diye attım başlığı, neden? Çünkü kazananı alkışlamayı bilmedikçe, Çünkü birbirimize saygı duymayı beceremedikçe, Çünkü mahalle çocukları kıvamından çıkamadıkça, Çünkü profesyonelliğin mantığını anlayamadıkça, Çünkü üç kuruş para ve şöhret sahibi olunca bir şey olunmadığını çözemedikçe, Çünkü kıskançlığımız insanlığımızın önüne geçtikçe, Çünkü komplekslerimiz nur olsun; "Ödül almazsak törene de katılmayız" demeyi marifet bildikçe, Çünkü ekmek yediğimiz sektörü yüceltmekten ziyade bireysel takılmayı havalı bir durum zannettikçe, Çünkü bu gibi törenlerin, kazananı kaybedeni herkese fayda sağladığını anlayamadıkça, bu kafaya bu ödül töreni çok bile, çok... Daha çok çalışmak lazım çok!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA