Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Rumelihisarı'nda cinnet

Dört yıldır Rumelihisarı'nda oturuyorum. Dört yıldır çilem bitmedi. Sadece benim mi? Tüm Hisar ahalisinin.
Mesela yollarımız yapıla yapıla bir hal oldu. Her gün başka bir sokak kapalı. Hayır yani, yapılan yolun, kaldırımın falan da bir şey değiştirdiği, iyileştirdiği yok. Hep yamuk, hep toz, hep çamur, hep kamyon, hep kapalı, hep arızalı.
Hadi buna alıştık, ne de olsa 'çilekeşiz' ama Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki çalışma yüzünden artık topluca cinnet getireceğiz.

UYUMA HAKIMIZ VAR!
Bir çalışma üç yıldır bitmez mi? Gecenin 12.00'sinde, 02.00'sinde, 03.00'ünde, 04.00'ünde başlıyorlar çalışmaya. Sanırsınız dev bir elektrik süpürgesi var ve en yüksek seste açık. Ve o dev süpürge sanki evlerimizin içinde. Uyumak imkansız.
Bunun hastası var, bebeği var, sabah okula gidecek çocuğu var. Her şey bir kenara, bizim insan olarak uyuma hakkımız var.
Öyle teknikler geliştirdik ki... Kimimiz kulak tıkacı kullanıyor, kimimiz uykudan bayılana kadar Play Station oynayıp direniyor, kimimiz müzikle yatıyor. Sonuç olarak hepimiz uykusuzuz, perişanız. Ve bu üç yıldır böyle.
Buradan yetkililere sesleniyorum. Gecenin köründe çalışma yapmayın şu köprüde. Ya da gelin bir gece bizim evimizde kalın da görün.
Hiçbir şeyin ayarı olmaz mı bir ülkede?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA