Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Yaşasın basketbol!

Basketbolla harika bir hafta sonu geçirdim, okurlarıma neşeyle bildiririm. Her şey Maslak'taki Volkswagen Arena'yı görmek istememle başladı. Aradım sordum, dediler "Cuma akşamı Euroleague'de Fenerbahçe- Darüşşafaka Doğuş maçı var..." Dedim, "O zaman gidiyoruz, olayı yerinde inceliyoruz."
Futbol dünyamızın medeniyetsizliği, küfürleri, kavgaları, her gittiğim maçta yaşadığım kalp çarpıntıları, 'Acaba başımıza ne gelecek?' endişesi, beni futbol maçlarından uzaklaştıralı çok oldu. Yıllardır stada ayak basmıyorum; hatta çok sevdiğim futboldan fena halde uzaklaştım. Maça mı gidiyoruz, savaşa mı belli değil... Neyse, siz anladınız beni.

ÇOCUKLAR, AİLELER BURAYA
Volkswagen Arena daha kapıdan girerken 100 puan aldı benden. Harika bir bina, arayıp da bulamadığımız nefis bir kültür-sanat merkezi. Hemen yanındaki Uniq İstanbul'da kafeler, restoranlar, sergi alanları, eğlence bölümleri, mağazalar var. Bak internet sitesinden etkinlik takvimine, kap aileni, tut sevgilinin elini, topla arkadaşlarını git.
5 bin kişilik Arena'da yerimize geçtik. Bir tarafta Fenerbahçeli taraftarlar, bir tarafta Darüşşafakalılar... Futbol maçlarında korkmaya alışmış bünyem sinyal vermeye başladı tabii. Her an tetikteyim, kaçmaya programlıyım. Ama basketbolda yok öyle bir dünya. Basketbolda aileler var, çocuklar var, alkış var, sporun keyfi var.
Bu arada Volkswagen Arena çok özel bir konser alanı; belki de ülkemizde akustiği en iyi olan mekan. En kısa zamanda bir de konser izleyeceğim orada. Böyle bir kültür-sanat merkezine sahip olmamızda emeği geçen herkese teşekkürler.
Gelelim pazar gününe... Basketbolla çok eğlenceli bir gece geçirdikten sonra, duydum ki pazar günü de All-Star 2016 varmış. Bu kez doğruca gittik Ataşehir'deki Ülker Sports Arena'ya. 4.5 saat kalmışız, vakit nasıl geçti anlamadık. Türkiye Basketbol Federasyonu, eğlencesi yüksek bir gün planlamış. Yine aileler, yine gülücükler saçan çocuklar, yine kadınlar... Herkes nasıl da mutluydu...
Peki All Star'da ne oldu?
Önce Yetenek Yarışması yapıldı. Oyuncu ve eski basketbolcu Sarp Levendoğlu da yarışmaya katıldı. Sonra 3 Sayı Yarışması'na geçildi. Yarışmayı, alnının teriyle Melih Mahmutoğlu kazandı.
Sonra Smaç Yarışması vardı; işte gecenin en eğlenceli kısmı buydu. Cedi Osman ve Furkan Korkmaz, giydikleri 'Star Wars' kostümleriyle unutulmaz bir şova imza attı. Kızlar duyun da kaçırdığınız için üzülün, Kıvanç Tatlıtuğ da tüm tatlılığıyla oradaydı!

HAYDİ KIZLAR MAÇA!
TBF CEO'su Hidayet Türkoğlu, herkesle tek tek ilgilendi, fotoğraf çektirdi. Bkz; ben! Gerçi kendisi kibarlık yaptı, "Ayşe istersen ben oturayım, sen ayakta dur" dedi ama "Yok" dedim, "Uzun ilişki insanıyım!"
Dans grupları sahaya çıktı, çocuklara ve seyircilere hediyeler dağıtıldı, müzikler çaldı, şovlar yapıldı. All Star maçını da Asya takımı kazandı. Kazanan önemli miydi? Hayır. Kulağa klişe gelebilir ama basketbol kazandı, spor kazandı. Mesela bu hafta sonu basketbol dünyamız benim gönlümü kazandı. Uzun yazının kısası diyorum ki; haydi kızlar, maça! Arkadaşınızı, kardeşinizi, çocuğunuzu alın gelin. Hangi takımı tuttuğunuz önemli değil; basketbolu ve bu güzel ortamı yaşamak çok güzel.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA