Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Erkeğin geçmesi gereken 5 sınav

Dua edin, elimi öpün, saygıyla ceketinizi ilikleyin ki, sınavları beşe indirdim; yoksa erkeğin sınavı biter mi yahu! Ama bence bu beş sınav en önemlisi. Biz kadınlar, bu devirde adam gibi adam yokluğundan öyle çok çekmiş ve usanmış haldeyiz ki; iki çift güzel söze, evlilik vaadine, üç-beş 'Günaydın' mesajına yelkenleri suya indirip aşkı bulduğumuzu sanıyoruz. Sonrası yüzde 1000 hüsran, yüzde 1000 'Ayy ben nasıl yanıldım!' vakası.
O zaman gelin kızlar, erkeği hayatımızın aşkı ilan etmeden önce şu beş sınavı geçip geçmediğine bakalım:
1. Tatile gidin. Adamı tatilde tanırsınız net. Ama öyle yurt içinde, her an tanıdıklara rastlayacağınız yerlerde değil, deplasmanda yani yurt dışında. Sadece ikiniz gidin bakalım; üç, beş gün, hatta bir hafta buralardan uzaklara. Bakalım neler olacak? Sadece ikiniz kalınca sıkılıyor musunuz, size karşı tavrı nasıl, zevkleriniz uyuşuyor mu; bakın bakalım. Büyük sınav.
2. Sıkı bir kavga edin, hatta iki. İlişkinin başında herkes mükemmel görünür, herkes uyumludur. Edin bakalım kavganızı, vurun bakalım kapıları, küsün bakalım biraz. O zaman ne olacak? İlk kavgada pes mi ediyorsunuz yoksa orta yol bulmak için çaba mı harcıyorsunuz?
3. Bunu yapmak için herkesin imkanı, tesisi olmayabilir ama bence çok önemli bir sınavdır. En az iki hafta aynı evde kalın derim ben. Birbirinizi tanımanın en iyi yollarından biridir çünkü. Herkes her sabah neşeli uyanamaz, her gün konuşkan olamaz. Bunun aksiliği var, siniri var, ev düzeni var, oturmuş alışkanlıkları var, derbi maçı var, adet sendromu var. Uyyyy!
4. Onsuz bir yerlere gidin. Yani onu şehirde bırakıp yurt dışına gidin mesela. Bakalım neler olacak? Arama sıklıkları ne? Siz yokken buradaki hal ve tavrı ne? En önemlisi; bakalım özleyecek misiniz birbirinizi... Özlemek kolay görünen zor bir kelime.
5. En yakın arkadaş ve anneniz, onu test etsin. Bir kadının en yakın arkadaşları ve annesini fetheden erkek, 'Survivor' birincisidir. Hem arkadaşlarınız ve anneniz, sizi en iyi tanıyanlardır. Yorumları asla yanılmaz, sekmez. Bakalım annenizin ahiret sorularının altından kalkacak mı... Hadi deneyin. Korkmayın bacım, her şey mutluluğunuz için.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA