Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Al sana gurme! Yersen....

Arkadaşlarımız alınmasın; kimseyi beğenmediğim, burun kıvırdığım falan yok. İçlerinde hararetle takip ettiğim gurme arkadaşlar da var. Ancak yine de sorasım geliyor: Bu sosyal medya gurmeleri ne kadar gurme? Bize ballandırarak sundukları yemekler ne kadar lezzetli? Onların sayfalarını takip edip gittiğimizde karşılaşacağımız manzara ne kadar tatmin edici?
Sosyal medya patladı patlayalı PR işi de değişti, yetkiler el değiştirdi. Yıllarca verdiğin emeklerin, yalayıp yuttuğun kitapların, geçtiğin yolların, deneyimlerinin falan önemi kalmadı artık. Takipçin çoksa, her şeyi biliyormuş muamelesi görüyorsun zaten. Özellikle moda ve yemek konusunun ayarı kaçmış durumda dostlar.
Sosyal medyadaki fenomen arkadaşlar; yemek, restoran, içki muhabbetinde iyiden iyiye ipleri ele aldı. Tekrar söylüyorum; çok sevdiğim, damaklarına güvendiğim arkadaşlar yok mu, var. Mesela Guru Kafa, mesela Oğuzyenihayat... Onları ayrı tutuyorum.
Velhasıl sayıları öyle çok ki... Hadise öyle alıp yürüdü ki, artık sosyal medya gurmelerinin tavsiyelerine güvenip güvenemeyeceğimizi bilemez olduk. Geçenlerde bir tadıma gittim, manzara aynen şöyleydi: Bir-iki gazeteci dışında, kalabalık bir sosyal medya fenomeni grubu çağrılmıştı.
Kenara çekilip gözlemledim. Yaptıkları şuydu; mekana geliyorlar, paltolarını, ceketlerini kenara koyuyorlar, cep telefonlarını çıkartıyorlar ve yemekleri fotoğraflamaya başlıyorlar. Şak! Şak! Şak! Şuk! Şuk! Şuk!
Yemeği önce koklarsın, sonra sunumuna bakarsın, sonra tadarsın, şöyle damağında dolaştırırsın... Tuzlu mu, baharatı nasıl, iyi pişmiş mi, fazla mı pişmiş, yerken seni mutlu ediyor mu, yedikten sonra nasıl bir tat kalıyor, doğru mu, eğri mi, önermene değer mi falan...
Çünkü adını koyuyorsun, imzanı atıyorsun önerdiğin şeye. Sen günde üç mekanda yemek tadıyorsun ama seni okuyan, takip eden kişinin belki ayda bir kere öyle bir yerde yemek yeme imkanı var. O da sana güvenip gidiyor. Bu kadar oburlaşmanın ne manası var?
Benim beğenmediğim, asla önermeyeceğim bir sürü yemeği övüp sayfalarında paylaştı sosyal medyacı arkadaşlar. Ben de şaşkınlıkla kalakaldım.
Aaah Vedat Milor'lar, Mehmet Yaşin'ler, Ahmet Örs'ler aaaah! Ben diyeceğimi dedim, siz anlayın sevgili okurlar.
Sosyal medyada gurme takibine girerken çok dikkat edin.
Ha bu arada mekancılara da lafım var tabii. Bugünü kurtarıyorsunuz ama boş övgülere kanmaya devam ederseniz, yarınınız sıkıntı olacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA