Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Merhaba cennet biz geldik!

Bodrum içerlemesin, Çeşme 'Amaan sen de!' demesin ama ben Kaş-Kalkan dünyasını gördüğümden beri, tatil için başka bir yeri sevemiyorum. Ne giydiğinin, kim olduğunun önemi yok burada; aşk var, güzellik var, güzel insanlar var, harika oteller, sakin plajlar, şahane sohbetler var. Bu kez Kalkan'daki Fidanka Otel'e yerleştik. Ah nasıl tatlı bir yer... Her sabah çiçek bahçesinde uyanıyor, her gece yıldızların altında uykuya dalıyorsunuz. Otelin sahipleri Nükhet Saner ve kızı Bilge Bayer, dünyanın dört bir yanından topladıkları antikalar ve emayelerle süslemiş oteli. Ama otelin en büyük numarası; dört bir yandaki rengarenk çiçekler ve içinden çıkmak istemeyeceğiniz odalar. Kalkan'dan size tavsiye edebileceğim Top 3 mekan ise şöyle:
Kalkan'dan Kaş'a doğru yola çıkar çıkmaz, yol üstündeki Guru'nun Yeri... Burası artık benim için 'uğramazsam olmaz' listesinin en başında. Öyle bir mantı yapıyorlar ki, bundan güzelini henüz yemedim. Sosunda terayağ yerine, kendi yaptıkları kaymağı kullanıyorlar. Kahvaltı için de şaşmaz önerim burası.
Avrupa'nın en romantik ikinci oteli seçilen Villa Mahal... Aşık olasınız yoksa bile birine aşık oluverirsiniz bu otelde, ona göre. Villa Mahal'in denizi harika. Bir de kabak kızartmasını denemenizi öneririm. Günbatımında da doğruca sonsuzluk havuzuna...
Kalkan'ı sahilde bırakıp çıkabileceğiniz İslamlar Köyü... Köyde gezilecek nefis yerler var ama benim favorim, Üzüm Bistro'da günbatımını izlemek. Rezervasyonsuz misafir kabul etmiyorlar, haberiniz olsun.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA