Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Popçulara ev ödevi

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören hastaların yazdıkları şiirler 'Düşünen Şarkılar' adlı albümde toplanmış...
Vallahi şarkı sözleri müthiş. Piyasadaki birçok saçma şarkıdan daha anlamlı ve kaliteli. Hiç abartmıyorum, "Şarkıcıyım" diye geçinen bazı popçular, acilen bu albümü alıp ev ödevi olarak dinlemeli!
Mesela, 24-4 Servisi'nde yatan İ.S., gördüğü elektro şoktan yakınmış 'Elektro Şok' şarkısında:
"Altmış üç senesi, çarşamba günü/ Boyladım öğlende Bakırköy'ünü/ Eylediler tedavi elektrik şok/ Dediler üzülme sende bir şey yok..."
22. Servis'ten U.B.'nin 'Necip' şarkısındaki yaşam sevinci ve hüzün duygusu müthiş.
Sanki Teoman için yazılmış. Teoman da bu şarkının hakkını vermiş. İşte o şarkıdan bir kuple:
"Hayat çok güzel Necip/ Kimsen olmasa bile/ Yalnız kalsan da yine/ Mutlu ol yine sen Necip/ Dünyaya geldiğine pişman olma elbette /Beni dinle Necip."

KİM DELİ, KİM AKILLI?
Sadece şarkı sözleri değil, düzenlemeler ve solist performansları da kaliteli... Teoman, Ahmet Özhan, Soner Arıca, Betül Demir, Mercan& Rashit ve Demet Sağıroğlu; düşünerek, hissederek seslendirmişler şarkıları...
İşte,sosyal sorumluluk projesi budur!
Yaptın mı, böyle parlak bir fikirle yola çıkacaksın.
Bakırköy'deki ruh hastalarının bile bugün "Sağlıklıyım" diye geçinen birçok insandan daha duyarlı olduğunu kanıtlayacaksın. Bu insanların toplumdan soyutlanmaması gerektiğinin mesajını vereceksin.
Toplumdaki 'delilik' ve 'normallik' kriterlerinin sorgulanmasına vesile olacaksın.
Albümün geliri Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne bağışlanacak ama siz kaliteli bir albüm dinlemek için 'Düşünen Şarkılar'ı alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA