Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sayısal loto'da hile olma ihtimali

4Ekim 2010 tarihinde bu köşede bakın ne yazmışım: "ABD'li Ernst Pullen'ın, bir ay içinde, kazı kazan oyununda iki kez büyük ikramiyeyi kazandığına dair haberi okuyunca, bizim ortaya çıkmayan talihliler aklıma geldi...
Yurt dışında bu tür talih oyunlarında büyük ikramiye kazananların görüntüleri hep yayınlanıyor da niye bizde böyle bir gelenek yok?
Batı ülkelerinde mafya ya da ikramiyeden otlanmak isteyen sahte akrabalar yok mu?
Onlar babalarının hayrına basının karşısına çıkmıyor. Amaç hem talih oyunlarının popülaritesini artırmak, hem de güven tazelemek...
Hadi bir komplo teorisi de benden gelsin: Heron'ların kayıtlarının sızdırıldığı bir ülkede, talih oyunlarına hile karışma ihtimali yok mu? Nasıl olsa yıllardır kazananları görmüyoruz..."

ÇEKİLİŞİN YAYINI YOK!
Kazananları hâlâ görmüyoruz ama görmediğimiz daha önemli bir şey var; çekilişin kendisi!
CHP'li Atilla Kart, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, şans oyunlarında ikramiyenin kime çıktığına dair ilişkin kayıtların gerçek dışı olduğu ve hep belli bayilere büyük ikramiyenin çıktığı iddialarını ortaya attı. Ayrıca çekilişlerin TRT'den naklen yayınlanmadığını açıkladı. Habertürk gazetesi bir araştırma yapmış; İstanbul, Ankara ve Antalya'daki 4 ilçeye 3 yılda 26 kez büyük ikramiyenin vurduğunu ortaya çıkarmış.
Tabii ki bunlar sadece birer iddia. Bırakın aynı ilçeyi, aynı insana bazen iki-üç kere büyük ikramiye çıkabiliyor ve ortada da somut bir delil olmadığı için de vatandaşın kafası karıştığıyla kalıyor.
Lakin TRT'nin 10 küsur kanalı varken, talih oyunları çekilişlerini naklen yayınlamaması garip. Eskiden Sayısal Loto çekilişinin canlı ve özel yayını olurdu? Bir sanatçı konser verir, insanlar hem onu izler, hem de merakla çekilişi beklerdi.

TEK GÜVENCEMİZ NOTER
Ülke zaten komplo teorileri cennetiyken, Milli Piyango İdaresi'nin sadece, çekilişlerin halka açık olarak noter huzurunda yapıldığını açıklaması bence yeterli değil.
Kim gider bakar o çekilişe Allah aşkına. Geriye tek bir güvencemiz kalıyor, o da noter efendi.
Tekrar aynı örneği vereceğim ama Heron'ların bile kayıtlarının sızdığı bir ülkede noterden daha büyük güvencemiz olmalı!
Halbuki çekilişler TRT'den canlı yayınlansa ve kazananlar açıklansa kafalarda tek bir soru işareti kalmaz. Delilsiz iddialara kimse pirim vermez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA