Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cosby, Nuri Alço mu?

'The Cosby Show' tüm dünyada yıllarca en çok izlenen bir sitcom olmaktan daha fazla özelliklere sahipti. Bir kere TV'de sitcom geleneğini sağlam temellere oturttu. Bu diziden önce 'ABD'de modern aileyi siyahi bir aile temsil edecek' dense kimse inanmazdı ama oldu; ABD'de siyahlara karşı TV'de uygulanan ambargoyu 'The Cosby Show' yıktı.
Bu dizi, aynı zamanda ABD'de siyahlara karşı uygulanan ırkçılığı azalltı. 'The Cosby Show'daki modern mutlu siyah ailenin maceralarını izleyenler, bilinçaltlarında ABD'de siyahlara yapılan ırkçılığı da unuttular. 1984-1992 yılları arasında çekilen 'The Cosby Show', bizim 80 kuşağını da derinden etkiledi. Ülkemizde 'Cosby Ailesi' adıyla ekrana gelen dizide, Bill Cosby'nin canlandırdığı modern baba figürü; bizim maço sert babaları bile yumuşattı. Babalar, Cosby'den bir şeyler öğrendi. Cosby, sadece müthiş bir komedyen değil aynı zamanda bir yol göstericiydi.
Bill Cosby artık 77 yaşında sakin bir hayat geçirmeye çalışıyor ama başı büyük dertte. Cosby'ye, 1974'te 15 yaşındayken cinsel tacize uğradığını iddia eden Judy Huth tarafından bir dava açıldı.
Daha önce de bu tarz iddialar vardı. Cosby 2005'te de bir kadın tarafından, ilaçla uyutularak cinsel tacize uğramakla suçlanmış, olay mahkemeye gitmeden taraflar arasında anlaşmayla çözülmüştü. Demek ki Cosby bu sefer olayın üstünü örtememiş.

İLAÇ ATIYORMUŞ
Cosby tarafından cinsel taciz ve tecavüze uğradığını iddia eden 13 kadın daha var. Belki bazıları yalan söylüyor ama bu açılan son dava Cosby'yi köşeye sıkıştırdı. Ancak ünlü oyuncu, 80'li yıllarda 14 kadına uyuşturucu madde vererek tecavüz ettiği iddialarla ilgili soruları yanıtsız bırakıyor.
Eğer iddialar doğruysa; Cosby de, Nuri Alço'nun içkiye ilaç atıp uyutma taktiğini uyguluyormuş. Nerden nereye... Tüm dünya tarafından örnek baba gösterilen Cosby, ABD basını tarafından azılı bir tecavüzcü olarak gösteriliyor artık.
Birçok insanın hayal kırıklığına uğradığı kesin. Cosby, 80 kuşağının çocukluk kahramanıydı. Bu da bir hayat dersi aslında. Ne yazık ki, bazı sanatçılar örnek gösterilmeyi, ünlü olmayı; kötü amaçları için kullanıyorlar. Hiçbir şey göründüğü gibi değil, özellikle de TV ekranında!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA