Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Korsanın son vuruşu

Sony Pictures'ın hack'lenmesi bizde tartışılmıyor ama sinemanın geleceğini etkileyecek çapta bir olay. Korsan; sinema ve müzik sektörünü öteden beri baltalıyordu ama zarar hiçbir zaman bu son saldırı kadar büyük boyutta olmadı.
Çünkü birçok ülkede daha vizyona girmemiş 'Annie', 'Mr.
Turner', 'Still' gibi yapımlar; korsan filmlerin izlendiği torrent sitelerine düştü.
Akıl alır gibi değil, daha vizyona girmemiş yapımların korsanı çıktı yahu! Yüz milyonlarca dolar zarardan bahsediliyor.

FİLM ÜRETİCİLERİ DARBE ALIR
Dev sinema şirketleri, filmlerin yakın gelecekte internet yoluyla sinema salonlarında gösterimi için çalışmalara devam ediyordu.
Örneğin Sony; Los Angeles'tan düğmeye basıp Londra'da, Adana'da, Erzurum'da filmini online olarak sinema salonlarında gösterecekti. Filmlerin kopya masrafları hesaba katılırsa bu müthiş bir tasarruf demekti.
Sony'ye yapılan saldırı, online film yayının güvenliğini de riske atar gibime geliyor.
Şimdi izleyici için bedava sirke baldan tatlı ama meseleye geniş açıdan bakmak gerek.
Müzik piyasasında korsan yüzünden zaten büyük bir kriz yaşanıyor, sektördeki üretim bile azaldı. Şimdi buna sinema sektörü de eklenebilir!
Korsan sektörü böyle organize hırsızlıklara devam ederse, film üretimi büyük darbe alır ve bundan izleyici de zararlı çıkar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA