Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Topuklu kuralı

Önceki gün Cannes Film Festivali'nde 'Carol' filminin gösterimi öncesinde kırmızı halı krizi yaşandı.
Kırmızı halı yetkilileri, galaya topuklu yerine düz ayakkabıyla gelen kadınları kırmızı halıda yürütmemiş. Hatta ünlü yapımcı Valeria Richter, ampüte olmasına rağmen topuklu giymediği için gösterime alınmamış.
Oysa Richter, ayak başparmağını ve sol ayağının bir kısmını kaybettiği, bu yüzden topuklularla dengede duramadığı için düz ayakkabı giyiyordu.
Festival yönetimi, 'Topuklu ayakkabılarla ilgili bir kural yok' diye açıklama yaptı ama içeri alınmayan başka sanatçılar da var.
Elbette ampüte bir insanın topuklu giymediği için kırmızı halıda yürütülmemesi acımasızca bir davranış. Ancak Cannes'ın, neden dünyanın en prestijli film festivali olduğunu bu haberle anlamak mümkün. Festivalleri, ödül törenlerini büyük yapan aynı zamanda gelenekleri ve kurallarıdır.
Baksanıza; festivalin kırmızı halı görevlileri, festival yönetiminden bile daha kuralcı! Tam Hıncal Abi'lik (Uluç) bir konu bu aslında; ben pası atmış olayım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA