Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şahan Gökbakar örneği...

Bu büyük gişe hasılatı her oyuncunun kafasını karıştırır. Ahmet Kural ve Murat Cemcir, kendi yapım şirketlerini kurarlar mı dersiniz? Kural ve Cemcir'in, 'Düğün Dernek 2: Sünnet' için BKM ile masaya oturduklarında, mutlaka üçüncü film için de bir anlaşma yaptıklarını düşünüyorum. Serinin dördüncü filmi ya da yeni bir film için ne yapacaklarını ise zaman gösterecek. Ama Kural ve Cemcir için ortada ders çıkartılacak bir Şahan Gökbakar örneği var.
Gökbakar, kimse 'Recep İvedik' projesine inanmazken Faruk Aksoy ile birlikte yola çıkmıştı. 'Recep İvedik' serisinin ilk üç filmi Aksoy Film ve Özen Film ortaklığında çekilmişti. Sonra Şahan kendi yapım şirketi Çamaşırhane Film'i kurdu, hikayenin sonrasını hepiniz biliyorsunuz. 'Recep İvedik 4' rekorları altüst etti, 72 milyon 103 bin 216 TL hasılat elde etti ama Şahan Gökbakar, kendi payına düşen paranın büyük çoğunluğunu alamadı; filmin dağıtımcısı Tiglon'un sahibi Murat Aksoy'a 25 milyon lira kaptırdığıyla ilgili haberler okuduk.
Davalar devam ediyor ama Şahan öyle bir oyuna getirildi ki, bu parayı geri almasına zor gözüyle bakılıyor. Ne diyelim, İnşallah Şahan hakkını alır.

YAPIMCILIK ZOR İŞ
Cem Yılmaz, parasını kaptırmadı ama o da 'FUNDAMENTALS ' gösterisinin kopyasının montaj masasında çalınmasıyla sarsıldı, gösterinin korsanı ışık hızıyla internette yayıldı.
Kazanılan paralar her oyuncunun kafasını döndürür ama yapımcılık sanıldığının aksine çok zor bir iş. Çünkü sinema salonlarını, dağıtımcıyı, reklam ve ilanları, basınla ilişkileri ve hepsinden önemlisi bazen 200 kişiyi bulan film ekiplerini yönetme sanatıdır yapımcılık. Hesap kitap işidir, yapımcılığı bilmeyenler için Şahan gibi zor duruma düşme olasılığı yüksektir.
Özetle; Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Selçuk Aydemir'in, şimdilik BKM ile çalıştıkları için kafaları rahat. Eğer gelecekte kendi rotalarını çizme kararı alırlarsa da Şahan Gökbakar'ın yaşadıklarını akıllarından hiç çıkarmamalılar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA