Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fotoğrafları konuşmadık

Sosyal medyada Ara Güler için başlatılan linç kampanyası yüzünden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çekilen fotoğrafları hiç konuşulmadı. İşte kutuplaşmanın, ayrımcılığın, muhalifliğin öfkeye dönüşmesinin kötü etkileri bunlar.
Sanat, fotoğrafçılık yerine 'Vay Ara Güler de Erdoğan'cı oldu' tarzı basit, sığ suçlamaları tartışmak aslında başta muhalif, elit, solcu kesimin derdi olmamalıydı. Benim fotoğraflarla ilgili yorumum ise şu: Güler, fotoğraflarında Erdoğan'ın ailesi ve torunlarıyla bir arada sıcak bir ortam yakalamış.
Erdoğan'ın tespih koleksiyonu, gömleğinin yakasındaki RTE yazısı, çalışma odasının sade, mütevazı olması, kitaplığında hep kalın ciltli kitapların bulunması, oturma odasının da yine sade ama antika değeri olan eşyalarla süslü olması gibi ilginç ayrıntılar vardı.
Ama ben Güler'den daha estetik, çarpıcı, derin yorumlar ifade eden fotoğraflar bekliyordum. Belki zamanın darlığından, belki de Güler'in yaşlılığından ya da son dönemde yaşadığı rahatsızlıklardan olsa gerek; farklı, çarpıcı fotoğraflarla karşılaşamadık. Belki de basına yansıyanlar, Ara Güler çalışırken Anadolu Ajansı'nın çektiği fotoğraflardır.
Mutlaka Güler'in ustalığını yansıtan fotoğraflar da çekilmiş olmalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA