Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sorularla Osmanlı İmparatorluğu

TV'deki tarih programları, tarih kitapları, tarihi olaylardan yola çıkan romanlar, dönem filmleri, dizileri büyük ilgi görüyor.
Son dönemde toplum olarak tarihe karşı ilgimiz yüksek düzeyde.
Bu çok güzel bir gelişme çünkü yıllarca geçmişinden, tarihinden kopuk vatandaşlar olarak yetiştirildik.
Ancak başta Osmanlı İmparatorluğu olmak üzere, tarihi bilgimiz ve bilincimiz genelde yüzeysel bilgilerden ibaret. Daha fazla tarih araştırmasına ve eldeki bilgilerin revize edilmesine ihtiyaç var. İşte bu noktada ünlü tarihçi Erhan Afyoncu'nun 'Sorularla Osmanlı İmparatorluğu' kitabı önemli bir kaynak eser.
Erhan Afyoncu, kitabın önsözünde bu kitabı yazma gayesini şöyle anlatmış: "Bugün hemen hemen herkesin bildiği bazı tarih bilgileri eskimiştir ve yanıltıcı olmaktadır. Bunların yeni akademik araştırmaların sonucunda ortaya çıkan bilgilerle değiştirilmesi gerekmektedir.
Her geçen gün Osmanlı tarihi ile ilgili yeni bilgilere ulaşıyoruz. Bunları yok sayıp 150-200 yıl önceki bilgilerle Osmanlı İmparatorluğu'nu anlamaya çalışmak son derece yanıltıcıdır...Osmanlı İmparatorluğu'na yeniden ve at gözlüklerimizi çıkararak bakmalıyız."
Afyoncu, 'Sorularla Osmanlı İmparatorluğu' kitabını yazarken eski bilgileri, yeni araştırmaların ışığında revize etmiş, daha da önemlisi Osmanlı'ya dair daha sağlıklı, daha kapsayıcı bir bakış acısı geliştirmeye çalışmış.

BU KİTAP KAÇMAZ
Kitap okuması kolay popüler bir anlatım diline sahip; soru-cevap şeklinde Osmanlı İmparatorluğu'nu anlatıyor.

Bu kitabı okurken eğitim hayatı boyunca aklınızda kalmış bölük pörçük tarihi bilgileri hatırlayıp, daha derli toplu hale getirip yeni bilgiler ışığında yorumlayabilirsiniz.

Sorularla Osmanlı İmparatorluğu!

Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili merak ettiğiniz bir konu mu var, bu kitabı açıp en ayrıntılı bilgiye çok kolay ulaşabilirsiniz.
Afyoncu, Osmanlı'ya dair en gerekli, en merak edilen bilgileri hap şeklinde okuyucusuna sunmuş. Eğer bir konuda daha detaylı bilgiye ulaşmak istiyorsanız kitabın 'Bibliyografya' bölümüne bakmanız yeterli.
Gelelim asıl sevindirici habere... Sabah, 'Sorularla Osmanlı İmparatorluğu' kitabını 29 kupona okuyucularına armağan ediyor. İlk kupon 30 Ocak Cumartesi! 'Sorularla Osmanlı İmparatorluğu' gerçekten faydalı bir eser.
Başta çocuklar, gençler olmak üzere tarihe ilgi duyan herkesin bu kitaba ilgi duyacağını düşünüyorum.
Sabah gazetesi bu kitabı okuyucularına armağan ederek kültürel anlamda önemli bir adım atıyor, umarım devamı gelir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA