Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu kitap kaçmaz

Sabah gazetesi bugün yine çok önemli bir eseri, Prof. Dr. Fuat Sezgin'in uzun yıllar süren çalışmaları sonucu kaleme aldığı 'Tanınmayan Büyük Çağ' isimli kitabını kuponla okurlarına sunuyor. Öncelikle çok iyi kitap tercihlerinde bulundukları için gazetemi kutluyorum. Erhan Afyoncu'nun 'Sorularla Osmanlı' kitabı tam bir kaynak eserdi.
'Tanınmayan Büyük Çağ' ise İslam biliminin; mimarlıktan astronomiye, tıptan denizciliğe, kimyadan geometriye kadar birçok alanda, 800 yıl boyunca nasıl öncü rol üstlendiğini ve batının ne kadar ilerisinde olduğunu anlatıyor.
'Bilimler historiyografyasında inatçı bir şekilde tutunan, İslam kültür çevresinin bilimler tarihindeki yaklaşık 800 yıllık yaratıcı dönemini görmezden gelen ve böylelikle de modern insanın temel bilim tarihi bakış açısını daha okul kitaplarından başlayarak perçinleyen ele alış tarzı hâkimdir. Bu yargı sadece Batı dünyası için değil, aynı zamanda en geniş anlamda, okul kitaplarının Amerikan ya da Avrupalı örneklerine göre şekillendirildiği, günümüz İslam kültür bölgesi için de geçerlidir.
İslam dünyası; geç antik dönem ile Avrupa yakın çağı arasındaki devirde, gelişime en müsait ve etkisi en güçlü kültür sahasıdır ve de eski dünya ile oluşmaya namzet Avrupa arasındaki yegane gerçek bağdır. Ve yine ümid ederiz ki bu eser 800 yıl boyunca İslam kültür çevresinde gerçekleştirilmiş olan başarılara yönelik küçümseyici yaygın kanaati değiştirecektir.'
Kitabın tanıtımında yer alan bu değerlendirme 'Tanınmayan Büyük Çağ'ın ezberleri bozan ne kadar önemli bir eser olduğunu gösteriyor.
Renkli görsellerle hazırlanan kitap 604 sayfa, parlak kuşe kağıda sert kapaklı olarak basılıyor. Aynı zamanda saklı kalmış birçok gerçeği anlatan 'Tanınmayan Büyük Çağ'ın tarihe, bilimsel konulara meraklı olanların ilgisini çekeceğine inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA