Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu cehennem, bu cennet bizim

Önceki gün PSV Eindhoven taraftarları, Atletico Madrid karşılaşması için gittikleri Madrid'de insanlık dışı bir olaya imza attı. Olay yeri; Madrid'de bir meydan... Hollandalı taraftarlar kafaları çekip eğleniyor ve o sırada mülteci oldukları söylenen birkaç fakir insan yanlarına geliyor. Taraftarlar da kafesteki maymunları besler gibi, onların üstüne bozuk para atıyor.

İNSANLIK AYIBI
Mülteciler paraları yerden topladıkça, taraftarlar 'Oley oley!' diye bağırıyor. O paraları toplayanlar mülteci değil, Roman dilenciler de olabilir. Hiç fark etmez; ortada bir insanlık dramı var. Tok ve zengin Batılı, aç Doğulu ile dalga geçiyor işte!
Irkçılık, bazı Avrupalıların damarlarına işlemiş. İşte bazılarının öve öve bitiremediği Avrupa'nın insanlığı bu! Mültecileri neden istemiyorlar sanıyorsunuz? Az gelişmişlikleriyle huzurlarını bozacaklarını düşünüyorlar da ondan.
Mültecileri az gelişmiş yapan kim? Yıllarca Afrika'yı, Ortadoğu'yu kim sömürdü? Sömürgecilik devri bittikten sonra Ortadoğu'daki çatışmaları, savaşları perdenin arkasından kim körüklüyor?
Silah satışlarından en çok parayı hangi ülkeler kazanıyor?
Tabii ki Batı medeniyeti! Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi, medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar!
Ama yine de insanlıktan ümidinizi kesmeyin... Devlet politikaları ikiyüzlü olsa da, ırkçılık yükselişe geçse de, Avrupa'da vicdan sahibi insanlar da var. Aynı videoda İspanyollar, Hollandalı taraftarlara kızıyor, bağırıp çağırıyorlar. Mutlaka bu kısa videoyu izleyin. Önce insanlığınızdan utanıyorsunuz, sonra aydınlık yüzlü, iyi kalpli insanları görüp insanlıktan umudunuzu kesmiyorsunuz. Unutmayın; bu cehennem, bu cennet bizim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA