Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Televole hortladı!

'Renkli Sayfalar' programında Nurgül Yeşilçay-Erkan Petekkaya polemiği tartışılırken, sunucu Gülşen Yüksel Salt şu anonsu yapıyor: "Şimdi ekrana bazı görüntüler getireceğiz. Görüntüleri izleyince, 'Bunlar nasıl oldu da kanlı bıçaklı noktasına geldiler?' diyeceksiniz."
Hukukçu konuğuna dönerek, "Size de soracağım hocam, bu görüntüler mahkemede delil olarak kullanılabilir mi? Gelsin görüntü..."
Ekrana gelen görüntülerde sürekli 'Nurgül Yeşilçay ile Erkan Petekkaya'nın olay görüntülerini izleyince çok şaşıracaksınız. Bu görüntüler yılın tartışmasının seyrini tamamen değiştirecek' deniliyor.
Merak ettim, izlemeye başladım.
Efendim, dizi ekibi bir yıl önce bir eğlence mekanına gitmiş. Görüntülerde Petekkaya çalıyor, Yeşilçay da oynuyor.
Yeşilçay oynarken epeyce coşuyor; dans ederken Petekkaya'ya yaklaşıyor, ona değer gibi oluyor, Petekkaya da yana kaçıyor. Tam o anda Gülşen, sanki büyük bir maden bulmuşçasına bu sahneyi birkaç kez geriye sardırıp gösterdi ve "İşte bakın Nurgül burada yaklaşıyor, Erkan kaçıyor" deyip durdu.
Neyse ki programa katılan hukuk uzmanı, "Bu görüntüler delil olmaz" dedi. Ve Gülşen ile programın diğer sunucusu Müge Dağıstanlı bekledikleri tepkiyi alamadıkları için çok üzüldüler.

NURGÜL'E AYIP
Bir yıl önce eğlenen, çok iyi dost olan iki insan, sonra sorun yaşayıp birbirlerine küsemez mi? Şimdi bu dansın nesi ilginç?
Neden mahkemede delil olsun ki? Bu görüntüler üzerine yorum yapmaya bile gerek yok.
Asıl, kadın haklarını ilgilendiren bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Kadınların en büyük düşmanı, yine kadınlar aslında...
Gülşen ve Müge, Nurgül'ün dans ederken Petekkaya'ya olan temasını, pozisyon yorumlayan Erman Toroğlu gibi ağır çekimde tekrar tekrar gösterdi. Sanki ortada dokuz kusurlu hareketten biri varmış gibi tartıştılar. Ama hemcinsleri olan değerli bir sanatçıyı değersizleştirdiklerinin hiç farkında değillerdi.
Yeşilçay'ın, karısının yanında Petekkaya'yı baştan çıkardığını ima ettiler. Tabii direkt söylemiyorlar bunu; görüntüleri üst üste verip imada bulunuyorlar ve izleyici mesajı alıyor.

REYTİNG İÇİN ...
İşte bu; kadını aşağılayan, onu küçük düşüren bir magazin dili. Aslında bu magazin dili; eskilerde 'Televole' döneminde kalmıştı. Demek ki reyting için hâlâ kullananlar var, hem de kadın haklarına önem veren, sosyal sorumluluk projeleri düzenleyen Kanal D ekranında! Yazık çok yazık! Nurgül Yeşilçay-Erkan Petekkaya polemiği magazin tartışmasından çok öteye geçti, iyi de oldu aslında.
Kadınlara yapılan ayrımcılıkların, haksızlıkların ve kadına bakış açısının; önce medyada, dizi ve sinema sektöründe değişmesi gerektiğini öğreniyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA