Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Matematik sevdirilmeli

Matematikle olan seviyeli ilişkimi, ortaokulda havuz problemleri zorlaşmaya başlayınca bitirmiştim. Küsmüştüm matematiğe, matematik dersleri kabusum olmuştu.
Aslında ülkece matematikte iyi değiliz, hâlâ üniversite sınavlarında matematikten dört doğru yapamayan 10 binlerce öğrenci var. Romanya Futbol Federasyonu, ülkede çocukların pek sevimsiz gördükleri matematik dersini sevimli hale getirmek için İspanya maçı öncesi bir proje başlatmış. Romanya Milli Takımı'nın oyuncularının idman formalarının ve eşofmanlarının arkasına toplamadan çıkarmaya, kesirli sayılardan üslü sayılara çeşitli matematik işlemleri yazdırılmış. Futbolcular bu formalarla çıktılar antrenmana.
Romanya Futbol Federasyonu Başkanı Razvan Burleanu, yeni formaları tanıtırken "Ülkemizde okulu bırakma oranı Avrupa Birliği ülkeleri arasında oldukça dramatik bir seviyede.
Bu sebeple biz çocuklara sevdikleri bir oyun olan futbol sayesinde matematiği de aşılamaya çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.
Bizde de böyle projeler geliştirilmeli. İlkokullarda bilgisayar kodlama eğitimine başlanacağı açıklandı.
Kodlamayı öğretmeden önce çocuklara matematiği sevdirmeliyiz. Gelecek; bilgisayar kodlama ve matematik eğitiminde!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA