Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Seda Sayan golü kendi kalesine attı

Seda Sayan; Ece Erken'in geçtiğimiz günlerde programında tesettüre girme ve türban bağlama örnekleri göstermesinin ardından RTÜK'e sosyal medya hesabından şu sert tepkiyi göstermişti: "10 yıl önce ben canlı yayında tesettüre girdiğimde ortalık ayağa kalktı ve RTÜK ceza kesti. Şimdi takip ediyorum; tek derdiniz ve tek takip ettiğiniz ben miyim? RTÜK'e soruyorum: Acaba bana kestiğin cezayı TRT'ye ve Ece Erken'e kesebilecek misin?" Bu açıklamayı okuduğunuzda Seda Sayan'ı haklı buluyorsunuz, değil mi? Öte yandan RTÜK'ten hemen bir açıklama geldi. RTÜK, cezanın 2 ve 3 Mayıs 2007'de Kanal D'de, sunuculuğunu Sayan'ın yaptığı, 'Sabahların Sultanı Seda Sayan' isimli programda iki ticari markanın gizli reklamı yapıldığı için verildiğini belirtti.

İTİBARINI ZEDELEDİ
Aynı açıklamada, "Ne şikayette belirtilen tarih doğrudur, ne de başörtüsü taktığı için ceza verilmiştir. Burada bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. RTÜK'ün gizli reklam konusundaki hassasiyeti aynı şekilde devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.
Sayan kendisine ne için ceza kesildiğini bilmiyor mu? Biliyorsa; hem Erken'in şikayet etmek, hem de RTÜK'e 'Hodri meydan hadi ona da ceza kessene' demek nasıl bir pişkinliktir!
Eğer RTÜK'ün açıklamasında bir yanlış anlaşılma ya da hata yoksa Sayan, başörtüsünü gizli reklam için takıyor ve bu işten para kazanıyor. Sonra da "Bana başörtü için ceza kestiler"deyip mazlum edebiyatı yapıyor. Sayan hem kendi kalesine gol attı, hem de itibarını zedeledi. Sayan'ın, başta iki eşini öldüren bir katili canlı yayına çıkarmak gibi itibarını zedeleyen başka vukuatları da var. Ama enteresandır, Sayan anketlerde hep en güvenilir ünlüler arasında yer alıyor. Ne yazık ki, ekranda atarlı konuşmak, duygu sömürüsü yapmak bizim toplumda tutuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA