Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

O çadıra sahip çıkalım

Belçika'nın başkenti Brüksel'de tartışma konusu olan ve kısa süre önce kaldırılan PKK çadırı, önceki gün tekrar kuruldu. O çadırda her gün Türkiye aleyhine propaganda yapılıyor, o çadırda teröristler, Belçika halkına özgürlük savaşçıları, barış elçileri gibi yansıtılıyor. On binlerce insanın katili PKK'ya hangi gerekçeyle bu çadırı kurduruyorlar anlamak mümkün değil. Üstelik daha yeni terör saldırısında, 30'u aşkın vatandaşlarını kaybettikten sonra PKK çadırına tekrar onay verdiler.
Demek ki biz ne kadar gerçekleri anlatsak da, Belçika hükümetini ikna edemiyoruz. Peki, o zaman ne yapmalı?
İşte bu sorunun yanıtı da Brüksel'den geldi. Belçika'da yaşayan Türkler, Avrupa'da geniş bir faaliyet alanı bulan terör örgütü PKK'nın kanlı yüzünü anlatmak için Brüksel'de çadır kuracak. Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Belçika Şubesi Başkanı Basir Hamarat; terör örgütü PKK'nın gerçek yüzünü göstermek için Brüksel'de Avrupa Parlamentosu karşısında çadır kuracaklarını söyledi.
Balık hafızalıyız; Türkiye'den kaçıp Avrupa'ya yerleşen PKK'lılar ve bu örgütün sempatizanları orada yıllarca gösteriler yaptılar, konferanslar düzenlediler, lobi faaliyetleri gerçekleştirdiler. Ve birçok Avrupalı siyasetçiyi davalarında haklı olduklarına inandırdılar. Belçika'nın inatla o çadırı kurdurmasının nedeni de; PKK'nın yıllardır süren lobi faaliyetlerinin sonucudur. Biz de bıkmadan, usanmadan haklı olduğumuzu sadece Avrupalı siyasetçilere değil; sokaktaki vatandaşa da anlatmalıyız.
UETD'nin kuracağı çadır, bu açıdan önemli bir adım. İnşallah o çadırın başına bir şey gelmez. O çadıra sahip çıkılmalı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA