Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Vodafone Arena’nın mimarı Fenerbahçeli

Vodafone Arena, gerçekten müthiş bir stadyum oldu. Vodafone Arena'nın birçok özelliği var ama bir futbolsever için asıl önemli olan, tribünlerin sahaya uzaklığıdır. Ülker Stadyumu'nda taç çizgisi ile sahanın arası 10 metre. 10 metre mesafe, etrafında tartan pist olan ya da Olimpik stadyumlara göre çok da uzak bir mesafe değil. Ancak bir Fenerbahçeli olarak Vodafone Arena'nın en çok kıskandığım özelliği, saha zemini ile kale arkası tribünleri arasındaki mesafenin 7.95 metre, taç çizgisinin ise 6.15 metre olması. Tıpkı İngiltere'deki stadyumlar gibi Vodafone Arena'da da maçların seyir zevki müthiş olacak. Beşiktaş, taraftar baskısıyla burada çok maç kazanır.
Peki, bu müthiş stadyumun mimarı kim? Ekrana çıkmaktan pop stara dönüşen Fikret Orman mı? Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt mü? Yapılar, mimarlarıyla anılmaz mı? Niye Vodafone Arena'nın mimarı Bünyamin Derman'dan bahsedilmiyor.
Derman; 1965 yılında Ereğli'de doğdu. 1990'da Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden yüksek lisans derecesiyle mezun oldu. 1988-1996 yılları arasında aynı üniversitesinin, 1999-2004 yıllarında İstanbul Kültür Üniversitesi'nin mimari tasarım atölyelerinde dersler verdi. 1995'te Dilek Topuz Derman ile DB Mimarlık ve Danışmanlık şirketini kurdu. Pek çok ödül alan Derman; Batışehir, Dumankaya Ritm İstanbul ve Exen İstanbul gibi karma ve butik projeleriyle tanınıyor. Derman, Beşiktaşlı oluşunu şöyle anlatıyor: "Stada başlamadan önce ben Fenerbahçeliydim, aradan geçen sürede Beşiktaş ruhundan etkilendim. 13 yaşındaki kızım da Fenerbahçeliydi. Şimdi ikimiz de Beşiktaşlı olduk. Kızım halen Fenerbahçe'de yüzüyor. Başkana (Fikret Orman'a) bundan sonra kongre üyesi olacağımızı söyledik."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA