Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Benzinden elektriğe geçmeye hazır mıyız?

Hollanda'da 2025'ten itibaren benzinli ve dizel araçların satışını yasaklayıp elektrikli araçların alınımı teşvik edecek yasa, dün parlamentodan geçti.
İsveç'te de benzinle çalışan araçların 2025, evlerdeki akaryakıtla ısıtma sistemlerinin de 2020 yılına kadar yasaklanması bekleniyor. Norveç ise trafikte fosil yakıt kullanımını dünyada sıfırlayan ilk ülke olmak istiyor. Şu anki hedef; ulaşım sektörünün yarattığı karbon emisyon miktarını, 2030 yılı itibariyle 1990'ların yarısına düşürmek.
Gelişmiş ülkelerde, çevreyi kirleten petrol türevi yakıtlardan kurtulmak ve enerji tasarrufu yapmak için yasa üstüne yasa çıkarıyorlar. Çinli bilim adamları yağmurdan bile elektrik üretmeyi başardı, hem de güneş panellerini kullanarak.
Elektrik, benzinin yerini alacak ve biz buna hazır olmalıyız. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın Türkiye'nin doğal gazda dışa bağımlılığını azaltmak konusunda çok önemli projeleri var; umarım bunlar hayata çabuk geçer. Elektrik üretimini artırmak için kömürü, suyu vs., kendi öz kaynaklarımızı kullanmamız gerekiyor.
ABD'nin 104, Fransa'nın 58, Japonya'nın 50, Güney Kore'nin 23, Kanada'nın 20 gibi; şu an dünyada 30 ülkenin 438 nükleer santrali var. Siz bakmayın Greenpeace'cilerin lobi faaliyetlerine; daha çok elektrik için nükleer santrallere ihtiyacımız var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA