Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Amatör branşların günahı ne?

Mali sıkıntılara çözüm bulmak için Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi. Çıkan haberlere bakılırsa; erkek basketbol ve kadın voleybol şubelerine yatırımların süreceği bildirildi. Bunların haricinde sürekli zarar eden branşlara yönelik gerçekçi kararlar alınacak. Bu branşlar ya tamamen kapatılacak ya da sadece sporcu yetiştirilmesinde kullanılacak.
Eğer bu haberler doğruysa, bu işten en çok Türk sporu zarar görür. Çünkü amatör branşlarda en çok sporcu yetiştiren, en çok madalya kazandıran; Fenerbahçe. Yiğidi öldür hakkını yeme; Yıldırım'ın, amatör spor dallarına ayırdığı kaynakla Türk sporuna büyük katkıları oldu. Ancak şu an Fenerbahçe'de, amatör spor branşlarının kapatılması konuşuluyorsa, bundan da Yıldırım sorumlu. Çünkü Fenerbahçe, futbolda kötü yönetildiği için zarar ediyor. En çok zarar da, büyük bonservis ücretleriyle alınan futbolcuların bedavaya yollanmasından kaynaklanıyor. Bu soruna, yazılarımda birkaç kez değinmiştim.
Tablonun daha vahim olduğunu, geçtiğimiz günlerde SABAH gazetesinde çıkan Taner Karaman imzalı haberde öğrendik: Son olarak Mehmet Topuz ve Raul Meireles'le yollarını ayıran Fenerbahçe'de bu sezon bonservissiz gönderilen futbolcu sayısı yediye çıktı. Bu isimler için harcanan 37 milyon Euro'ya karşılık, sarı-lacivertliler gelir elde edemedi. Karaman, güzel bir araştırmaya imza atmış; Aziz Yıldırım; görevde kaldığı 18 yılda bonservis ödeyerek aldığı 46 futbolcuyu, bedava gönderirken, 137 milyon Euro'luk zarar etmiş.
Futbol bu kadar kötü yönetiliyorken amatör branşların günahı ne? Neden amatör branşlar kurban ediliyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA