Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cennetteki kadroya bir efsane daha eklendi

"1951'de Berlin'de Türkiye- Almanya maçını 2-1 kazandık. Topu kurtarmak için Ali İhsan'ın başına kadar zıplamışım. İtalyan hakem Carpani beni tebrik etti ve İtalya'ya dönünce 'Bir kalecinin nasıl maç kazandırdığını gördüm' diye brifing verdi. Maçın ertesi günü önemli bir Alman dergisi beni kapak yaptı, 'Bir insan nasıl bu kadar zıplayabilir?' diye yazdı. O maçtan sonra adım 'Berlin Panteri' kaldı. Maçı saha kenarında izleyen savaş malullerinden biri değneğiyle kafama vurmuştu. Yere düşmüştüm, Alman Milli Takım antrenörü Herberger ile futbolcu Helmut Schön, adama kızıp beni yerden kaldırmıştı. Yalnız Berlin maçı değil; 1956'da Macaristan'ı 3-1, 1958'de Hollanda'yı 2-1 yendik, daha birçok maç kazandık. Galatasaray'da da çok önemli maçlar oynadık.
Apandist ameliyatı olmuştum, o zaman antrenör olan Gündüz Abi ile Coşkun Özarı eve geldi. 'Sen kaptansın, gel de çocuklara moral ver' dediler. Gittik; formam, ayakkabılarım hazır, sahaya çıktık. İki gün önce ameliyatımı yapan Doktor Şinasi Hakkı Bey radyodan maçı dinlemiş, bir hasta bakıcıyla stada geldi. Maç arasında bana bir tokat attı, bağırdı çağırdı. Oyuncu değiştirmek de yok, maçı bekledi, sonra beni hastaneye götürüp açılan dikişleri tekrar dikti. Biz böyle Galatasaraylıydık!"

BEYEFENDİ KİŞİLİK
Dün kaybettiğimiz Turgay Şeren'in anıları bunlar... Ameliyat dikişleriyle maça çıkacak kadar yürekli bir insandı Turgay Abi. Türk futbolunun en iyi kalecisi miydi tartışılır ama eskiler şöyle derdi: "Eğer o gün canı gol yemek istemiyorsa gol yemezdi." Turgay Abi, görüp görebileceğiniz en beyefendi insandı. Gazeteciliğe başladığım ilk yıllarda, Hürriyet'in İkitelli'deki binasının beşinci katında, spor ve magazin servisleri yan yanaydı. Turgay Abi, Galatasaraylıydı ama objektif yorumlarıyla tanınırdı. Uzun boyluydu, heybetli bir duruşu vardı. O yaşayan bir efsaneydi ama çok mütevazı, iyi kalpli ve her şeyden önce çok beyefendi bir insandı.

ONU TÜM TÜRKİYE SEVDİ
Turgay Şeren, sadece Galatasaray'ın değil tüm Türkiye'nin efsanesiydi. Cennetteki efsane kadronun kaleci sıkıntısı vardı, şimdi o da giderildi galiba. Kalede Berlin Panteri, forvette Taçsız Kral, orta sahada Ordinaryus Lefter, Baba Hakkı... Bütün efsaneler cennette toplandı artık. Her şey için teşekkürler Turgay Abi; mekanın cennet olsun, nur içinde yat.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA