Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Goriller şanssız pandalar şanslı

Çin'de yıllardır süren koruma çalışmaları sonuç verdi, pandalar nesli tükenmekte olan hayvanlar listesinden çıkmayı başardı. Yetişkin pandaların sayısı, 1864'e ulaştı. Yavru pandaların sayısı ise yaklaşık 200. Çin hükümetinin avcılara karşı aldığı sert önlemler ve büyük bir sabırla geliştirdikleri koruma yöntemleri sayesinde pandalar hayatta kaldı. Eğer pandalar başka bir ülkenin milli hayvanı olsaydı nesli çoktan tükenmişti.
Gelelim üzücü habere. Yeni güncellenen nesli tükenmekte olan hayvanlar listesine dünyanın en büyük primatı olarak da bilinen Grauer gorilleri eklendi.
Uganda, Ruanda ve Kongo'daki yağmur ormanlarında yaşayan Grauer gorillerinin sayısı, bölgede yaşanan iç savaşlar ve kaçak avcılık nedeniyle son 20 yılda yüzde 70 azaldı.
Bu bölgede mevcut şartlar devam ettiği sürece ne çatışmalar biter, ne de kaçak avcılık. Eğer büyük ülkelerin yardımı olmazsa Grauer gorillerinin nesli tükenebilir. Demek ki, tıpkı insanlar gibi hayvanlar için de doğduğun, büyüdüğün yer önemli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA