Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Soran olursa eski bir tanıdık dersin sevgilim’

Bazen bir kare fotoğraf her şeyi özetler... Tıpkı Çin'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ndeki aile fotoğrafı çekiminde olduğu gibi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yer alması, elbette 15 Temmuz darbe girişiminin bir sonucu.
Darbe girişimine perde arkasından destek verdiğine dair güçlü şüpheler olan, darbe hakkında açıklama yapmak için manidar bir şekilde bekleyen, Fetullah Gülen'i iade etmekte direnen ve Suriye'de PYD ile YPG'yi kollamaya devam eden ABD'ye, Türkiye'nin rest çekmesi gerekiyordu.
Fırat Kalkanı Harekatı ve Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesiyle ABD'ye ve sözde müttefiğimiz olan Avrupa ülkelerine gerekli yanıt verildi aslında. Rusya, Çin ve Japonya ile üç nükleer santral projemiz olması da Avrupa ve ABD'ye koyduğumuz tavrı özetliyor.
G20 Liderler Zirvesi'nde çekilen aile fotoğrafı ise Avrupa ülkeleri ve ABD'ye karşı aldığımız tavrın sembolü oldu.

OBAMA PİŞMAN
Erdoğan ve Putin'in aile fotoğrafı çekimindeki samimi sohbetini ABD Başkanı Barack Obama meraklı gözlerle izliyor. Obama'nınki tam 'Acaba ne konuşuyorlar?' bakışı. Obama ciddi bozulmuşa benziyor. Eee Türkiye'nin Rusya ile arayı bu kadar çabuk düzelteceğini beklemiyordu.
Allah aşkına; Obama 'Beni de oynatın, beni de aranıza alın' der gibi bakıyor mu? Sanki bu bakışta Ümit Besen'in Nikah Masası şarkısının 'Bu adam kim diye soran olursa, eski bir tanıdık dersin sevgilim' sözleri dile gelmemiş mi? Vallahi fıkra gibi bir fotoğraf olmuş.
Bu fotoğraf Türkiye'yi uluslararası arenada güçsüz göstermek için çırpınanlara kapak olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA