Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ermeniler gibi yapalım

Sözde Ermeni soykırımı iddialarını konu edinen 'The Promise'in (Söz) fragmanı da internete düştü. Bugüne kadar 1915 olaylarını konu alan en büyük bütçeli, en büyük kadrolu yapımla karşı karşıyayız.
Filmin, Ana Charlotte Le Bon, Christian Bale ve Oscar Isaac gibi başta Oscar olmak üzere birçok ödül almış zengin bir oyuncu kadrosu var. Filmin kamera arkası ise daha da önemli isimlerden oluşuyor.
'Hotel Rwanda'yı çeken Terry George filmin hem yönetmeni, hem de senaryo yazarı. Diğer senaryo yazarı Robin Swicord'u ise 'Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi' filminden hatırlıyoruz.
Film, 1915'te Osmanlı topraklarında bir sanatçı, bir tıp öğrencisi ve bir Amerikalı gazeteci arasındaki aşk üçgeni çevresinde sözde Ermeni tehcirini konu alıyor. Terry George, başarılı dönem filmlerinde de taktikle sahaya çıkmışa benziyor, herkesin ilgisini çekecek sürükleyici bir öykünün çevresinde tarihi olayları anlatacak. Yani karşımızda didaktik bir film yok.
Atom Egoyan'ın 1915 olaylarını anlattığı 'Ararat' filmi hem sinemasal açıdan kötüydü, hem de çok sıkıcıydı. Fatih Akın'ın sözde Ermeni tehcirini anlatan 'The Cut'ı da (Kesik) başarılı olmamıştı.
Ama 'The Promise' (Söz) hem dev kadrosu, hem de öyküsüyle büyük yankı uyandıracağa benziyor.
Yakında, 'Film Türkiye'de gösterime girer mi girmez mi' diye tartışmalar başlar. Asıl yapmamız gereken filmi protesto etmek değil, tıpkı Ermeni lobisinin yaptığı gibi fikirlerimizi, tarihi gerçekleri filmlerle, belgesellerle anlatmalıyız. Dizilerimiz dünyada izlenme rekorları kırarken neden bir yapımcı 1915 olaylarının dizisini çekmez, anlamış değilim!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA