Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bir turistin ölümü

İstanbul Fatih'teki Kemalpaşa Mahallesi'nde geçtiğimiz perşembe günü bir işyeri önünde çıkan kavgada, İranlı H.K. (40) ve P.M. (29) bıçaklandı.
H.K., tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
İranlı turistlere saldıran altı kişi ise tutuklandı.
Yapılan incelemede; şüphelilerin turistleri kandırarak eğlence mekanlarına götürdüğü, grup halinde ortak hareket ederek müşterilere yüksek fiyatlar çıkarttıkları ve fiyata itiraz eden turistleri döverek gasp ettikleri belirlenmiş.
İstanbul'da Fatih, Pangaltı ve Laleli gibi semtlerde; turistlerin kandırılarak götürüldüğü ve çıkarılan fahiş faturalarla insanlardan zorla para alındığı bir sürü eğlence mekanı var. Bu dolandırıcılar şebeke halinde çalışıyor.
Turistik mekanlarda bazı taksiciler de dolandırıcılarla iş birliği yapıyor.
Asıl tartışılması gereken konu; turistten zorla para alınan bu mekanların, yabancı belgesellere bile konu olmasına rağmen hâlâ kapatılmaması.
Türkiye bir turizm ülkesi; Rusya ile yaşadığımız krizin ekonomiyi nasıl kötü etkilediği ortada.
Turizm sektörü iş yapsın diye okullar geç açılıyorken, bayramların süresi uzatılıyorken; ölen İranlı turistin turizme vereceği zarar hiç hesaba katılmıyor. Bunlar küçük vakalar değil. Yolu uzatan taksi şoföründen pavyon dolandırıcılarına kadar Türkiye'de turistleri dolandıran büyük bir sektör var aslında.
Bu dolandırıcılar ve katiller, yaptıkları her eylemde ülkenin itibarına büyük zarar veriyor.
Bu dolandırıcılara karşı polisin daha etkin mücadele etmesi gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA