Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Halk otobüsleri belediyelere devredilsin

Özgecan cinayetinin acısı hâlâ tazeyken, 37 yaşında iki çocuk annesi S.'nin tecavüze uğraması, başta kadınlar olmak üzere özel toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşları daha da endişelendirdi.
Özel toplu taşıma aracı şoförlerinin bu kaçıncı vukuatı?
Minibüsler, halk otobüsleri suç makinesi gibi çalışıyor. Trafik kurallarını ihlal ediyorlar, mazot yerine yağ kullanıyorlar, fazla yolcu taşıyorlar, katliam gibi kazalara neden oluyorlar ve en kötüsü aralarından tecavüzcüler, katiller çıkıyor. Genelleme yapmak doğru değil; elbette namuslu, işini düzgün yapan şoförler de var ama sepetteki çürük elmaların sayısı her geçen gün artıyor.
Madem içlerindeki katillere tecavüzcülere engel olamıyorlar, madem Ankara Şehiriçi Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Kurtuluş Kara delilleri karartmakla suçlanıyor; o zaman bu işi yapmasınlar. Namuslu, dürüst çalışanlar mağdur edilmeden minibüs ve halk otobüsleri belediyelere devredilmeli.
Tüm dünyada toplu taşımacılık belediyelerin işidir, halkın canı, namusu tecavüzcü şoförler çalıştıran, denetleme yapamayan özel işletmelere teslim edilmemeli!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA